Så nærmer tiden sig hvor efterårets Art Festival i Fredericia 2023 skal planlægges. I år løber den fra den 10. november til og med den 12. november.

Som de tidligere år bliver en udstilling af udelukkende lokale udøvende kunstnere og kunsthåndværkere, en del af festivalen. Denne udstilling præsenteres som sidste år specifik i Rådhusets forhal i samme tidsrum som resten af festivalen, ligesom den brandes på lige fod i brochurer og på de sociale medier.

– Vi glæder os til at modtage bidrag med kunst og kunsthåndværk til en udstilling, hvor der vil blive lagt vægt på nytænkning og -tolkning i alle genrer, og som i sin helhed skal vise den lokale mangfoldighed, som Fredericia har at byde på, oplyser arrangørerne.

For at komme i betragtning til denne udstilling, skal du være bosat i Fredericia og lave eller leve af din kunst/kunsthåndværk. Henvendelsen skal været udvalget i hænde senest 21. august 2023.

Det du skal gøre, er at fremsende en mail til kunstfredericia@gmail.com med en præsentation af dig selv og dit kunstneriske arbejde samt medsende fotos af de værker, som du ønsker, skal med i voteringen. Indenfor den efterfølgende uge vil du modtage besked, uanset om dine værker er udvalgt til at deltage i udstillingen eller ej.

Der arbejdes på at præsentere en varieret udstilling og på et så højt niveau som muligt, så al slags kunst/kunsthåndværk har interesse.

Der vil desuden blive inviteret til en ART TALK med en lokal kunstner, som siden sidste års udstilling på Art festivalen, er braget frem på gallerier i både Danmark og udlandet.

Til vurdering/votering af indsendte værker er der nedsat et arbejdsudvalg, bestående af Lina Gylling (cand.mag. i historie og kunsthistorie fra Århus Universitet, medstifter af bl.a. Agenda7000 og medarrangør af flere store udstillinger i Fredericia) og Linda Høyer (billedkunstner og billedkunstlærer med baggrund fra bl.a. Århus Kunstakademi og lærerseminariet samt som underviser på bl.a. Engelsholm Kunsthøjskole og tilknyttet flere gallerier).

Det er vigtigt at pointere at de deltagende kunstnere på udstillingen forpligter sig til at reservere de værker, som godkendes til udstillingen i november.