Ann har lavet bazar for iværksættere

0

Ann Hedahl har udviklet konceptet BazarLillebælt, der er for de mange iværksættere i Fredericia og Middelfart Kommune. Det sker for at sætte fokus på iværksætteriet i Lillebæltsregionen.

– BazarLillebælt er et marked, der er lavet for lokale iværksættere for at give dem synlighed. Der er rigtig mange iværksættere i Fredericia og Middelfart kommuner, der ligger ude omkring i oplandet, og man opdager måske aldrig, at de er her, derfor viste vi dem frem til lokalbefolkningen, fortæller Ann Hedahl.

Det var lørdag fra klokken 10.00-16.00, at man kunne opleve BazarLillebælt, og har været der flere events på programmet.

– Her var workshops for børn, keramik, haveudstyr og en ung pige havde gamerudstyr med. Ligesom vi havde sørget for, at der var gourmetøl til fagmanden, hvis han skulle have lyst til at komme med på markedet, siger Ann Hedahl.

I alt 15 deltagere var med. 14 iværksættere og Middelfart Erhvervscenter deltog i lørdagens BazarLillebælt. Sidstnævnte var klar til at give gode råd.

Ann Hedahl er selv iværksættere, og hun brænder for iværksætteriet.

– Jeg har to virksomheder. Jeg har et reklamebureau, der hedder Hey Kommunikation, men jeg har også en designvirksomhed, der hedder Fryd. Her arbejder vi med laserskåret træ, det kan være pynt, smykker, julepynt, og ting til boligen. Jeg har i den forbindelse selv oplevet en udfordring med synlighed, hvorfor vi satte gang i BazarLillebælt, fortæller Ann Hedahl.

Iværksætteriet har det ikke så godt i Danmark lige nu, færre er blevet iværksættere de senere år, og det håber Ann Hedahl kan vende, blandt andet med arrangementer som det i denne weekend.

– Helt generelt går det ikke godt med iværksætteriet i Danmark. Der er ikke så mange, der tager springet ud som iværksættere. Det er lidt ærgerligt, for det vil vi gerne have, at folk gør. Vi vil også gerne have kvindelige iværksættere. Men i denne weekend kunne folk jo også komme og se, hvordan vi gør, og måske selv blive inspireret. For os, der er iværksættere, er det essentielt med den lokale opbakning. Det gælder både det, at de ser os, men også at de støtter vores forretning, fortæller Hedahl og slår fast, at der er mange gode historier og muligheder.

– Man kunne høre vores historier, men også få en god snak med Middelfart Erhvervscenter om, hvordan man kan tage springet som iværksætter, slutter Hedahl.