Til trods for at de ikke leverede deres bedste spil, sejrede FC Fredericia overraskende nok 3-1 på udebane mod Sønderjyske fredag. En sejr der i høj grad blev hentet på taktisk kløgt og individuelle præstationer. Sønderjyske fremstod faktisk som det stærkere hold på banen, selvom de spillede i undertal i store dele af kampen.

FC Fredericia kom vaklende fra start i den nye sæson af NordicBet Liga med en uinspireret indsats mod Hobro. Holdet viste tydeligt mangler i både offensiven og defensiven, og manglende skarphed foran målet gjorde, at de ikke formåede at få point på tavlen. Den skuffende præstation efterlod holdet og deres fans med et ubehageligt déjà vu fra sidste sæsons skuffende start, hvilket øgede presset for en sejr i den efterfølgende kamp. Især taget i betragtning, at FC Fredericia i kampen efter Sønderjyske-kampen møder AaB.

Ved denne sejr mod Sønderjyske lykkedes det for FC Fredericia at skrive sig på pointtavlen i NordicBet Liga i denne sæson, hvilket i høj grad er en afværgelse af den skuffende start, holdet oplevede i sidste sæson.

Ofte har en kritik af FC Fredericia været, at holdet demonstrerer solidt spil på banen mellem de to felter, men mangler konkrete resultater. Men man måles på outputtet i de to felter, og der præsterede FC Fredericia godt mod Sønderjyske.

Selvom FC Fredericias forsvar gav Sønderjyske mange chancer, var det ikke på grund af graverende fejl. Den eneste betydelige fejl var straffesparket begået af Mikkel Fischer. Men når Sønderjyske formåede at skabe de store chancer, var det Valdemar Birksø, der stod som den urokkelige mur. Han leverede en af sine bedste præstationer i FC Fredericia-trøjen.

Birksø, tidligere kritiseret for hans performance ved dødbolde, var i denne kamp sikkerheden selv. Han plukkede indlæggene med ro og sikkerhed, og på stregen leverede han nødvendige redninger.

Modsat sidste kamp mod Hobro, fik FC Fredericia denne gang deres offensive maskineri til at køre. Det var mest markant i anden halvleg, men allerede i første halvleg fik Adam Jakobsen en tidlig chance.

Jakobsen og Eskild Dall skabte med individuelle aktioner det vendepunkt, der endte med at give sejren til FC Fredericia. Jakobsen serverede et perfekt indlæg til Dall i det 64. minut, som sikkert sendte bolden i nettet.

Selv da Sønderjyske udlignede på straffespark, mistede FC Fredericia ikke fokus. De fortsatte deres uforfærdede jagt på sejren.

Kort efter gav det pote. Et præcist hjørnespark af Jesper Juelsgård blev sendt ind til Tobias Bach, der med et præcist hovedstød sendte bolden i nettet.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I kampens overtid spillede Eskild Dall Adam Jakobsen fri, og sejren blev endeligt sikret med en scoring til 3-1. Skarpheden i begge felter, demonstreret ved Valdemar Birksø i målet og den offensive duo bestående af Eskild Dall og Adam Jakobsen, viste sig at være afgørende.

Med denne sejr har FC Fredericia sat sig selv på pointtavlen i denne sæson af NordicBet Liga, og sikret sig mod en gentagelse af sidste sæsons skuffende start. De viser, at deres strategiske tilgang og taktiske snilde, kombineret med individuelle præstationer, kan bære dem til succes. Dét er præcis, hvad der vinder fodboldkampe.