Livet som en international triatlet indebærer mere end blot træning og konkurrencer. For Alberte Kjær, der er en ambitiøs triatlet, som kæmper for at kvalificere sig til OL i 2024, er det en konstant rejse fyldt med flyvninger, hotelophold, og konstant omstilling til nye omgivelser. Det er et liv på farten, der kræver stor fleksibilitet og tilpasningsevne.

Alberte Kjær er ikke alene på sin vej mod OL. Som en central skikkelse i Fredericia Eliteidræts ambitiøse OL 2024-satsning, har hun adgang til en unik støtte og vejledning. Det er her, at den tidligere OL-guldvinder i roning, Eskild Ebbesen, træder ind i billedet.

Ebbesen, kendt for sin utrættelige ånd og store sportsmæssige succeser, er blevet tilknyttet projektet som en form for mentor. Hans erfaringer og indblik i, hvad der kræves for at opnå succes på det olympiske niveau, er uvurderlige for de atleter, der er en del af satsningen, og det er ikke mindst tilfældet for Kjær, der er i fuld gang med kvalifikationen til OL.hvor triatleter fra hele verden konkurrerer for at sikre deres pladser i dette prestigefyldte internationale sportsbegivenhed.

Kvalifikation til OL i triathlon er baseret på en kombination af individuelle og holdmæssige resultater i de internationale konkurrencer, der er godkendt af Det Internationale Triathlonforbund (ITU). Disse konkurrencer inkluderer World Triathlon Series, World Cup-events og Kontinentale Mesterskaber.

Atleterne konkurrerer for at tjene point i disse begivenheder over en kvalifikationsperiode, der generelt varer i to år op til OL. De samlede point afgør, hvilke lande der får tildelt startpladser i triathlon-konkurrencerne ved OL, og hvor mange pladser hvert land får. Derefter er det op til de enkelte nationale forbund at bestemme, hvilke atleter der skal udfylde disse pladser baseret på deres egne kvalifikationskriterier.

Fodproblemer betød afbud til stævne

Efter en periode med fodproblemer, har Alberte Kjær besluttet at trække sig fra weekendens World Cup-stævne for at sikre hendes helbred og forberede sig til de kommende udfordringer.

– Jeg har haft lidt problemer med foden, så for at få det bedre har jeg valgt at trække mig fra det stævnet og forberede mig til det næste, forklarer hun.

Livet som eliteidrætsudøver kan være hektisk og krævende, hvilket Kjær er fuldt bevidst om. Fra konstant rejseri til overholdelse af strikse regler, kræver det sit. Selvom det er udfordrende, beskriver hun det dog også som en god oplevelse for dem, der kan lide udfordringer.

– Vi skal alle tilpasse os og være her. Rejserne er ikke altid nemme, men det er en del af oplevelsen, siger hun.

I forhold til konkurrencen er Kjær klar over, hvor hun står.

– Med hensyn til placeringer og sådan, tror jeg stadig jeg ligger omkring nummer 20 på verdensranglisten, siger hun. Men for Kjær handler det ikke kun om nuværende placeringer, men også om at forbedre sig.

Til trods for udfordringerne er Kjær fast besluttet på at nå sine mål. Hun deltager i udvalgte stævner, som giver dobbelte point, og hun arbejder konstant på at forbedre sin form.

– Formmæssigt er jeg ikke på toppen lige nu, men jeg arbejder hen imod det, siger hun.

Stor støtte i hverdagen

Alberte Kjær er del af et støttende team, der hjælper hende med at balancere hendes liv som eliteatlet og hverdagslivet i hendes hverdag, hvor hun bor i Aarhus.

– Jeg har et støttende team omkring mig, som hjælper mig med at holde hverdagen i gang. Selvom jeg ikke er i den by, hvor jeg oprindelig kommer fra, kan jeg stadig opfylde mine forpligtelser, siger Kjær.

På trods af de mange udfordringer, er Kjær stadig optimistisk og beslutsom. Hun erkender, at det er en udfordring, men for hende er det det hele værd.

– Alt i alt er det en udfordring, men det er det hele værd, konkluderer hun.