Airfryers er blevet en af de mest populære køkkenapparater i de seneste år, og der er flere gode grunde til deres stigende popularitet. Vi talte med Finn Engberg, ekspert på området og ansat hos Kop & Kande i Fredericia, for at få indsigt i, hvad der gør airfryers så attraktive for forbrugerne.

Finn Engberg forklarer, at en af de store fordele ved en airfryer er, at den bruger mindre strøm end en traditionel ovn:

– Dette gør det både mere miljøvenligt og økonomisk at lave mad med en airfryer. Desuden får folk igen lyst til at lave mad, da airfryeren gør det nemt og hurtigt at tilberede lækre retter.

Butikken bugner med en helt speciel ting, for selvom de ikke er et supermarked, har de købt stort ind. Foto: AVISEN

En anden fordel ved airfryers er, at de kræver mindre rengøring end traditionelle ovne. Finn Engberg uddyber:

– Når du først har forberedt din mad, skal du faktisk ikke røre ved den, før den er færdigtilberedt. Dette betyder mindre tid brugt på rengøring og generelt mindre arbejde i køkkenet.

Airfryeren er især kendt for at levere en lækker sprød stegeskorpe. Finn Engberg sammenligner den med en mikrobølgeovn:

– Den er lille, kompakt og hurtig som en mikrobølgeovn. Men det er vigtigt at bemærke, at den ikke har meget tilfælles med en mikrobølgeovn. Alt, hvad der kan tilberedes i en almindelig ovn eller mikrobølgeovn, kan også tilberedes i en airfryer.

Han fortsætter med at beskrive airfryeren som en fedtfattig madlavningsmetode: – Den er udviklet til at være en fedtfattig madlavningsmetode, og den er designet til at erstatte den traditionelle frituregryde. Dette gør det nemt at lave sundere og fedtreducerede retter uden at gå på kompromis med smagen.

Airfryer kogebøger hitter også i butikken. Foto: AVISEN

Finn Engberg fortæller om den store efterspørgsel på airfryers i butikken: – Vi er nødt til at købe dem hjem på paller og placere dem alle mulige steder i butikken. Det er helt vildt populært. Priserne starter på 500 kr. for de mindste modeller, og alle modeller fungerer ved at rotere varm luft hurtigt omkring maden, der tilberedes.

Han bemærker også forskellen mellem forskellige modeller: – Der er forskel på de opretstående modeller og dem med skuffe, men alle airfryers er nemme at bruge, også for børn. De har alle en timer-funktion, så maden ikke bliver over- eller underkogt. Selvom man ikke kan koge mad i en airfryer, forklarer Finn Engberg, at man kan stege bøffer og tilberede et væld af andre retter: – Du kan lave alt fra grøntsager og fisk til kylling og endda desserter. Airfryeren er utrolig alsidig.

Nogle Airfryer’s er udstyret med roterende kurve, såldes man ikke skal rører i sine pomfritter undervejs. Foto: AVISEN

Finn Engberg understreger, hvor vigtigt det er for Kop & Kande at have et godt kendskab til produkterne: – Vi har virkelig sat os ind i det her og nørdet det rigtig meget. Vi står selvfølgelig inde for de modeller, vi har i sortimentet.

På fem minutter går Finns frokost fra frossen, til perfekt sprød. Foto: AVISEN

Med alle de fordele airfryers tilbyder, er det ikke svært at forstå, hvorfor de er blevet så populære i danske køkkener. Det lader til, at airfryeren er kommet for at blive, og vi kan se frem til mange flere lækre og sprøde retter i fremtiden.

Airfryer kageforme er Kop og Kande også leveringsdygtig I. Foto: AVISEN

Markedet for airfryers er i rivende udvikling, og som Finn Engberg fra Kop & Kande i Fredericia forklarer, er der mange gode grunde til, at airfryers er blevet så populære i danske køkkener. Med deres energieffektivitet, nemme rengøring, sprøde stegeskorpe og sundere madlavning er det oplagt, at airfryers vil fortsætte med at vinde indpas i vores hverdag.