Fredag den 14. juli vil bilister i Fredericia opleve ændringer i trafikken, når Fredericia Kommune løsner op for restriktionerne i Hejse-krydset. Fra middagstid vil Skærbækvej blive åbnet for trafik ind mod byen i østlig retning, hvilket vil lette presset på det lokale trafiknet.

Der er også godt nyt for cyklister, som nu vil kunne benytte Skærbækvej øst for krydset i begge retninger, øget mobilitet og bekvemmelighed for de tohjulede trafikanter.

Trods de nye tiltag, vil Gl. Ribevej dog forblive lukket for alt andet end beboerkørsel og cyklister. Dette betyder, at hvis du skal fra Fredericia mod Taulov, vil du stadig skulle benytte omkørslen ad Vejlevej, rundkørslen ved Herslevvej, og Vejle Landevej.

Åbningen af Skærbækvej vil kun være i én retning, østlig, og er designet til at undgå tilbagevenden af det tidsstyrede signalanlæg. Selvom sommertrafikken generelt lettes af færre biler på vejen, har det også vist sig at være en fordel at dirigere trafikken gennem det nye signalanlæg ved Baronessens Kvarter i stedet for et midlertidigt tidsstyret system.

Fredericia Kommune ser frem til de positive forandringer disse ændringer vil bringe til det lokale trafikflow, og opfordrer bilister og cyklister til at være opmærksomme på de nye retningslinjer fra og med den 14. juli.