En tilbagevendende aktivitet i Lions Club Elbo er udnævnelse af årets borger. Mandag aften dannede Elbohallen rammen om klubbens kåring af en lokal ildsjæl.

Klubben havde lokket Jan Schoubo til at fortælle om projektet Taulov Stationsbygning. Og efter et spændende og engageret indlæg var næste punkt på dagsordenen en overraskelse.

Klubben præsident kunne med glæde fortælle at Lions Club Elbo Taulov Skærbæk har valgt at anerkende en person, der været en markant formand og primus motor i Foreningen Taulov Station.

– Vi har efter indstilling bestemt at Jan Schoubo anerkendes for lederskab og dedikation. For din indsats og utrættelige engagement i at omskabe Taulov Stationsbygning til et medborgerhus og et sted for fællesskab, sagde klubbens præsident Henrik Unnerup ved overrækkelsen af prisen.

Det er med glæde, at vi hermed overrækker dette diplom til Formand Jan Schoubo som en hyldest til din præstation som formand for

– Foreningen Taulov Station”. Din historie med Taulov Stationsbygning er en inspirerende fortælling om vision, lederskab og et stærkt engagement i at skabe et medborgerhus til gavn for byen.

– Siden begyndelsen af ideen om at forvandle Taulov Stationsbygning til et medborgerhus har du været engageret i dette projekt. Din beslutsomhed, initiativ og bestyrelsens indsats har ikke kun ført til dannelsen af “Foreningen Taulov Station,” men har også resulteret i en imponerende indsamling af 225.000 kroner hos selvstændige erhvervsdrivende og over 1.500 underskrifter hos borgerne i Taulov for at kunne dokumentere, at et medborgerhus var et lokalt ønske.

– Din indsats indikerer ikke blot et ønske om at bevare en historisk bygning, men også et dybt engagement i at skabe et attraktivt medborgerhus, der vil tjene som et centralt samlingspunkt for lokalsamfundet. Ved erhvervelsen af bygningen åbnes nu mulighederne for hos fonde at søge midler til istandsættelsen af bygningen.

– Dit bidrag til Taulov Stationsbygning er et levende eksempel på, hvordan enkeltpersoner kan skabe betydelig forandring og gøre en positiv forskel i lokalsamfundet. Din vision og dedikation er en kilde til inspiration for os alle, og vi ser frem til at se Taulov Stationsbygning blomstre som et medborgerhus takket være din og bestyrelsens utrættelige indsats.

– Må dette diplom tjene som en påmindelse om, hvor meget du har opnået, og som en opmuntring til at fortsætte med at inspirere borgerne til at støtte det videre forløb sluttede Henrik Unnerup indstillingen til årets borger 2023

Med udnævnelsen til Årets Borger følger en personlig gave samt et værdibevis på 10.000 kr. Penge som prismodtageren skal videreformidle til et humanitært formål eget valg.