Torsdag eftermiddag omkring kl. 14 udspandt en alvorlig trafikulykke sig i krydset mellem Oldenborggade og Kongensgade i Fredericia. En kvindelig bilist fra Ejby på Fyn overså en cyklist, hvilket resulterede i en kollision.

Den involverede cyklist, en 74-årig kvinde fra Fredericia, blev alvorligt kvæstet.

– Hun blev kørt til Odense Universitetshospital (OUH), men er heldigvis uden for livsfare, oplyser vicepolitiinspektør Mikkel Ross.

Efter ulykken blev krydset afspærret i flere timer, mens en bilinspektør gennemgik ulykkesstedet detaljeret. Afspærringen hindrede adgangen til krydset under hele undersøgelsen.

Politiet fortsætter efterforskningen for at afdække de præcise omstændigheder, der førte til ulykken.

I lyset af ulykken fremhæver Lasse Hasle Nørgaard, driftsingeniør hos Fredericia Kommune, den komplekse balance, der skal findes for at sikre sikkerhed i byens trafikale knudepunkter. Det skyldes at kantstensparkering er en essentiel del af det samlede parkeringsudbud i bymidten. Det kan altså ikke bare fjernes.

– Vi kan overveje at rykke bilerne lidt væk fra krydset som en start, men det skal bemærkes, at vi har 20 kryds, der ligner dette. Det handler altså ikke kun om fem parkeringspladser i dette specifikke kryds. Hvis vi skal gøre det overalt, taler vi omkring 100 parkeringspladser, siger Lasse Hasle Nørgaard, han fortsætter:

– Når vi begynder at multiplicere det, bliver det klart, at oversigtskravet ved 50 km/t er 95 meter. Skulle vi fjerne parkering i alle kryds for at opnå dette, ville der ikke være meget parkering tilbage i byen. Vi er nødt til at overveje, om dette er et generelt problem.

Denne ulykke understreger vigtigheden af kontinuerlig dialog og samarbejde mellem borgere, politi og kommunen. Når de endelige rapporter er udfærdiget, vil Fredericia Kommunes Vej- og Parkafdeling se nærmere på, om der er muligheder for at gøre kryds som det ved Oldenborggade og Kongensgade mere sikre – helst uden at det koster for mange parkeringspladser.