Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia og Fredericia Musicalteater præsenterer SHOWCASE 2023.

Mens vi venter på, at foråret springer ud, præsenteres årets afgangsforestilling for musicalperformere for Fredericia. Årets SHOWCASE består netop af musicalen SPRING AWAKENING og musicalkoncerten MAGIC TO DO, som har premiere tirsdag d. 20. juni på Fredericia Musicalteater. Forestillingen markerer 20-års jubilæet for SHOWCASE-samarbejdet mellem byens teater og Musicalakademiet.

– Vi er stolte af igen at kunne samarbejde med Den Danske Scenekunstskole og bidrage til talentudviklingen inden for musicalgenren. Den danske musicalbranche er eksploderet i de seneste 20 år, og denne eksplosion er startet her i byen med samarbejdet mellem netop skolen og teatret, udtaler teaterdirektør Thomas Bay.

– Det er blevet en tradition for mange at se årets SHOWCASE, og i år markerer vi 20-års jubilæet for den første Showcase. Det er da lidt af en bedrift”, udtaler uddannelsesansvarlig Bjørg Gamst. – Jeg glæder mig meget til at se mine studerende fyre den af som de stjerner, de er, og jeg er enormt stolt over det niveau, vi leverer år efter år i samarbejde med byens teater.

Årets forestilling lægger ud med MAGIC TO DO – en fortryllende musicalkoncert med nogle af de bedste sang og dansenumre af legender som bl.a. Kander and Ebb, Stephen Schwartz, Barry Mann mfl.

– Det er klassisk Broadway – bowler-hat, fede danserutiner og de store sangnumre, fortsætter Bjørg Gamst.

Efter pausen kan man opleve den prisvindende Broadwaymusical SPRING AWAKENING. Forestillingen foregår i Tyskland i sidste del af 18oo-tallet og handler om den ofte anstrengte relation mellem voksne og teenagere. SPRING AWAKENING tager emner som seksualitet, voldtægt, stress, selvmord og ensomhed blandt unge op.

– Den foregår måske i 1800-tallet, men den moderne og Grammy-vindende rockmusik bringer fortid og nutid sammen i en hårdtslående og rørende fortælling, som i allerhøjeste grad viser, at unge i dag kan spejle sig i deres forgængere, fortæller Bjørg Gamst.

Der er premiere tirsdag d. 20. juni og SHOWCASE 2023 spiller kun 4 gange indtil d. 23. juni, så man skal skynde sig at sikre sig en billet. Billetsalget åbner i dag kl. 12.00 på fredericiamusicalteater.dk