Musikken pumpede ud af højtalerne ved Kulturkasernen, mens regnen silede ned. Pladsen udenfor var omdannet til en plads, hvor Wings for Life i Fredericia havde sit udgangspunkt. Dobbelt så mange som sidste år deltog i løbet, hvor alle indtægter ubeskåret går til forskning i rygmarvsskader.

I 2023 fandt Wings for Life World Run for første gang sted i Fredericia, hvor løbere fra nær og fjern samledes for at støtte kampen mod rygmarvsskader. Årets begivenhed blev en stor succes, og byen blev indtaget af en bølge af energi og solidaritet. I år, som et tegn på fortsat støtte og engagement, har arrangørerne skruet yderligere op for aktiviteterne under løbet, der også vil blive afholdt i Fredericia næste år.

Løbet kommer som en del af en større indsats for at støtte Wings for Lifes mission. Lørdag var der arrangeret en velgørenhedskamp på Monjasa Park, hvor alle indtægter også blev doneret til organisationen. Søndag fortsatte det med en weekend i velgørenhedens tegn. Selve promoveringen af kampen er på nuværende tidspunkt afspillet mere end 1 million gange.

I modsætning til lørdag viste vejrguderne sig ikke fra deres bedste side. Regnen silede ned, men det gjorde ikke noget for løberne, som trodsede regnen og begav sig ud på ruten i Fredericia centrum. Inden da havde Henrik Kyhl, der er primus motor for Wings for Life i Fredericia, budt velkommen i et stort telt, hvor der var tørvejr.

Kyhl kunne løfte sløret for, at der i år var sket en fordobling deltagerantallet i forhold til sidste år. Dette år markerer ifølge Kyhl også rekorden for deltagere i velgørenhedsløbet, der tidligere har fundet sted i København, men trods de to byers forskel, blev deltagerantallet slået i Fredericia. I Fredericia har man valgt, at virksomheder kan bakke op om løbet ved at deltage med firmahold, og det havde en del benyttet sig af. Foruden at deltage som enkelt løber, var det også muligt at deltage som stafethold.

Løbet, der starter på samme tidspunkt verden over og livestreames, foregår på den måde, at der efter en halv time sættes en virtuel bil i gang. Når man indhentes af den, er man ude, men som flere udtrykte det, handlede det ikke om at løbe langt, men om dem, som ikke kunne løbe ved hjælp af benene, men derimod have kørestole til hjælp.

– I dag handler det om dem. Det er en rigtig vigtig sag, og det er med til at sætte Fredericia på verdenskortet, sagde Peder Tind (V), formand for Kultur- og Idrætsudvalget, inden han skulle ud og løbe ruten.

Tommy Rachlitz Nielsen (C) glædede sig over den store opbakning:

– Uden alle dem, der bakker op om løbet her, var det ikke muligt at lave det her. Det er jeg taknemmelig for, sagde han.

Om Wings for Life:

Wings for Life er en global velgørenhedsorganisation, der arbejder for at finde en kur mod rygmarvsskader. Organisationen blev grundlagt af Heinz Kinigadner, en tidligere professionel motorsportskører, og den østrigske forsker Dietrich Mateschitz, der også er medstifter af Red Bull. Wings for Life støtter forskning og projekter, der sigter mod at finde helbredende behandlinger til rygmarvsskader og forbedre livskvaliteten for personer, der lever med sådanne skader. En af deres mest kendte begivenheder er “Wings for Life World Run”, et årligt løb, hvor tusindvis af mennesker over hele verden løber samtidig for at støtte organisationens mission. Løbet fandt sted for første gang i 2014.

Se her billeder fra løbet: