Særligt to spillere spillede en nøglerolle, da FHK vandt 31-26 på udebane mod Ribe-Esbjerg.

“Vi har Frandsen, super, super Frandsen.”

Sådan lød det gentagne gange fra de medrejsende FHK-fans i Blue Water Dokken i Esbjerg, og det med god grund. Den 204 cm høje målmand pillede gang på gang glansen af Ribe-Esbjergs spillere, der i hele opgøret slet ikke formåede at score på et eneste af deres tre straffekast. Dertil kom store redninger på frie chancer.

Man kommer dog heller ikke uden om, at FHK spillede noget af det bedste angrebsspil længe fra omkring det femte minut og frem til pausen. Fra at være bagud 5-1 endte FHK med at gå til pause foran 18-11. Det virker uhørt, men det var sådan, det skete.

Ribe-Esbjerg scorede på alt i kampens indledning, mens FHK lavede den ene fejl efter den anden. Det blev der lavet om på, og så kom FHK i kontrol. William Moberg orkestrerede angrebsspillet til perfektion, og afslutningerne blev sikkert sat i netmaskerne.

I anden halvleg kom Ribe-Esbjerg lidt tættere på, men tættere på end minus tre kom de ikke. Hver gang satte FHK en prop i. I det ene tilfælde var det den bundrutinerede Evgeni Pevnov, der sagde: “Her til og ikke længere.” Først med et mål fra stregen, hvor han moste sig igennem, og i den anden ende med en bolderobring, som han selv sendte i et tomt Ribe-Esbjerg mål.

En, der fortjener ord med på vejen, er også Kasper Young. Fra fløjen satte han bolden i mål fem gange, og med yderligere seks mål på straffekast var han sammen med Sebastian Frandsen den helt store forskel på FHK og Ribe-Esbjerg.

6: Topklasse

Sebastian Frandsen (6 – Man of the Match): Ingen over og ingen ved siden af. Det, Frandsen leverede, var på højeste niveau. Han stod fra start til slut og endte med en redningsprocent på 35,14 procent.

Thorsten Fries (UB): Kom ikke på banen

Martin Bisgaard (3): Gjorde det, han skulle – satte de to afslutninger i mål, han fik.

Frederik Jægerum (UB): Spillede ikke nok.

Reinier Taboada (4): Cubaneren havde endnu en god dag på kontoret. Lavede i alt seks mål på ni forsøg og bidrog med tre assists.

Mads Kjeldgaard (3): Lidt blandet indhop af ham med to mål i åbent spil, men viste, hvad han rummer: Et tordenskud uden lige.

Arnor Vidarsson (UB): Spillede ikke nok.

William Moberg (4): Der sneg sig lidt fejl ind, men det var begrænset. Lavede to mål, to assists og trak fire straffekast.

Jonas Kruse (UB): Spillede ikke nok.

Anders Martinusen (4): Udnyttelsesprocenten faldt lidt i anden halvleg, men gjorde det overordnet set godt og holdt antallet af tekniske fejl på én. Lavede fem mål og fem assists.

Kasper Young (5): Ja, han burde måske have et 6-tal, men når man brænder på tomt mål, så trækker det simpelthen ned. Ellers er 11 mål på 13 forsøg mere end rigeligt til et 6-tal normalt.

Fredrik Mossestad (UB): Spillede ikke nok.

Evgeni Pevnov (4): Som sædvanligt, fristes man til at skrive, leverede han en disciplineret indsats. Det blev til tre mål på tre forsøg og en god kamp i forsvaret.

Nikolaj A. Nielsen (UB): Spillede ikke nok.

Lasse Balstad (4): Sammen med Pevnov bandt han forsvaret godt sammen.

Einar Olafsson (UB): Spillede ikke nok.

Træner Gudmundur Gudmundsson (4): Det er svært at finde huller i osten, når dem på banen leverer varen, men i et presset kampprogram havde det klædt Gudmundsson at bruge eksempelvis Jonas Kruse mere og give Bisgaard et hvil til fordel for Jægerum.