Cafe Mauritz er på vej til at åbne sin femte cafe i Danmark, denne gang i Fredericia. Byggeriet er nu i sin afsluttende fase og Driftschef Morten Bendix Kristensen fastslår, at senest i april lige efter påske, der åbner caféen på Ryes Plads.

Valget faldt på Fredericia, fordi byen er i udvikling, og lokalet på Ryes Plads passede på alle kriterier for en god facade, glaspartier og passende størrelse. Cafeen bliver lidt større end deres 4 andre caféer i henholdsvis Middelfart, Svendborg, Odense og Sønderborg, ligeledes bliver der plads til et større køkken og personalerum.

– Fredericia er på mange måder en fed by i udvikling. Vi blev prikket på skulderen i forhold til lokalet herovre, og vi så også en god synergi i at have en cafe på begge sider af bæltet. Således kan de hjælpe hinanden på kryds og tværs, så har vi en travl dag med koncert på Ryes Plads, så kan vi trække på nogle af Middelfarts personaler eller omvendt, er der en travl dag i Middelfart, så kan vi sende medarbejdere herfra, fortæller Morten Kristensen.

Caféen stiler efter en nordisk, lys og moderne atmosfære, og der vil være mere grønt indendørs end i deres andre cafeer. Cafe Mauritz vil servere lækre burgere, steaks, cocktails, kaffe og brunch for Fredericianerne. Herudover håber de at kunne bidrage med mere liv og begivenheder på Ryes Plads.

– Vi er ikke den cafe, der har hvide duge på bordene, det skulle gerne være en afslappet atmosfære, men i moderne omgivelser. Udover det så har vi en drøm om at, kunne arrangere en koncert ude på Ryes Plads, måske sammen med den engelske. Vi vil tage imod de krydstogtgæster, der kommer ind og ligeledes byde dem hjerteligt velkommen til Fredericia. Vi vil prøve at være med også på de ting, som der rør sig i Fredericia og være åbne for ideer. Der skal skabes noget liv hernede på Ryes Plads, det synes vi i hvert fald den fortjener, siger Morten.

Cafe Mauritz forventer at åbne i midten af april 2023 og Morten er glad for at være tæt på at nå målet med åbningen af caféen, selvom der har været nogle forsinkelser undervejs.

– Baren bliver bygget op i disse dage, Carlsberg har installeret fadøl og sodavands anlæg. Maleren er også i gang, der skal være spræl på væggene med spændende farver, og repoerne i hver sin ende af caféen skal også have kulør, uddyber driftschefen.

Hos Maurtiz satser de på lokalt ansatte, lige som at Morten også selv bor i byen.

– Indtil videre har vi ansat 15 personer, vi vil gerne op på i mindst 25. Den køkkenansvarlige position er på plads og det samme er restaurantchefen. Vi har kunnet tildele dem vi har ansat oplæringsvagter i Middelfart, så alle når 3-4 oplæringsvagter inden vi åbner her i Fredericia, det betyder, at de har en rigtig god indsigt i, hvordan vi byder vores gæster velkommen, hvilken mad vi serverer, hvilke kaffer og cocktails vi har på kortet, hvordan kasseapparatet fungerer og hvordan ovne, friture og så videre virker. Det får de allerede lov at snuse til, inden vi åbner, og det stiller os rigtig stærkt, at vi har en cafe tæt på her, hvor vi kan køre en masse oplæring, 80% af de ansatte er her fra byen, men vi har også et par stykker fra Vejle og Jelling, fortæller Morten Kristensen.

Fremtiden spår at der skal være flere caféer med navnet på døren

– Det kan blive i Vejle, det kan blive i Kolding, flere Odense – en større café i Odense centrum kunne også være rigtig fint, det er jo en fynsk virksomhed, og familien er derfra, så caféerne skal helst ligge her i trekantsområdet, siger Morten.

Selvom der har været forsinkelser undervejs, ser Café Mauritz frem til snart at åbne dørene for deres nye cafe i midten af april.

– Det er skønt snart at være i mål, nu har det været på vej i rigtig lang tid, slutter Morten.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her