Sol, sommerstemning og valgkamp gik hånd i hånd, da partierne i dag endelig kunne komme ud i lyset og hænge valgplakater op til Europa-Parlamentsvalget den 9. juni 2024. Efter en lang vinter og en politisk spændt forår, var mange partier samlet i god tid og stod klar til at komme ud af startblokkene kl. 12.00 præcis.

Liberal Alliance var blandt de partier, der havde forberedt sig grundigt, men på grund af pinseferien skal der tages en ekstra tur efter pinse for at sikre, at alle områder er dækket. Områder som midtbyen, Egeskov, Bøgeskov, Trelde samt de vigtigste indfaldsveje, Erritsø og Skærbæk, vil få ekstra opmærksomhed i den kommende uge.

LA i Fredericia knoklede løs.

Hos Det Konservative Folkeparti var der stor aktivitet med byrådsgruppen, ledet af Kirsten Hassing Nielsen og Tommy Rachlitz Nielsen, som engagerede sig sammen med 12 konservative partifæller. Konservativ Ungdom var også på pletten og hjalp til med det omfattende arbejde. Der var en stærk følelse af fællesskab og entusiasme blandt de konservative, som håber på at gøre en stærk figur ved det kommende valg.

Godt humør, smil og kampgejst hos partiformand for Venstre i Fredericia, Søren Schou.

Venstre var også i fuld gang med valgkampen. Partiformand Søren Schou havde samlet et dedikeret team på 12 partifæller, som ivrigt arbejdede med at sætte valgplakater op i lygtepælene. Det var en dag præget af hårdt arbejde og optimisme, hvor alle bidrog til at skabe synlighed for deres kandidater og partipolitik.

Det gode vejr spillede en stor rolle i dagens aktiviteter. Med temperaturer mellem 19-23 grader, og sandsynligvis endnu højere i solens skær, kunne politikerne og deres hjælpere nyde solen, mens de hængte valgplakater op i Fredericia. Byen summede af liv og aktivitet, ikke mindst på grund af det kommende Royal Run, som løber af stablen mandag. Denne begivenhed medførte, at flere lygtepæle allerede var optaget med Royal Run-materiale, hvilket tvang partierne til at finde kreative løsninger og nye steder at placere deres plakater.

Hos Dansk Folkeparti var den lokale Sune Nørgaard Jakobsen i sving sammen med partifællerne, der blev løbet stærkt, og knoklet i det varme skønne vejr.

Trods udfordringerne med at finde ledige lygtepæle i indre by var der en følelse af optimisme og engagement blandt de politiske aktører. Valgkampen til Europa-Parlamentsvalget er nu for alvor i gang, og partierne er opsatte på at sikre, at deres budskaber når ud til vælgerne. Det bliver spændende at følge, hvordan denne kamp udvikler sig, og hvilke emner der kommer til at dominere debatten i de kommende uger.

Fakta om Europa-Parlamentsvalget 9. juni 2024

Valgdato: 9. juni 2024

Formål: Valget af medlemmer til Europa-Parlamentet, som repræsenterer borgerne i EU’s medlemslande.

Antal mandater: Europa-Parlamentet består af 705 medlemmer (MEP’er), fordelt på EU’s medlemslande efter befolkningstal.

Danmarks mandater: Danmark har 14 mandater i Europa-Parlamentet.

Valgperiode: Medlemmerne vælges for en periode på fem år.

Valgsystem: Europa-Parlamentsvalget i Danmark følger et forholdstalsvalg, hvor partierne får mandater i forhold til deres andel af stemmerne.

Stemmeret: Alle danske statsborgere, der er fyldt 18 år på valgdagen, har stemmeret. EU-borgere bosat i Danmark kan også stemme, hvis de opfylder visse betingelser.

Vigtige emner: Valgkampen i 2024 forventes at fokusere på emner som klimaændringer, økonomisk genopretning efter pandemien, migration, sikkerhedspolitik og EU’s fremtidige rolle på den globale scene.

Partier: De danske partier, der typisk stiller op til Europa-Parlamentsvalget, inkluderer Venstre, Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance, Alternativet og Nye Borgerlige.

Vigtighed: Europa-Parlamentet spiller en central rolle i EU’s lovgivningsproces, budgetkontrol og politiske beslutninger. Parlamentets medlemmer har indflydelse på en lang række områder, der påvirker hverdagen for borgere i alle medlemslande.

Valget den 9. juni 2024 vil således være afgørende for at forme den politiske retning, som Europa-Parlamentet vil tage i de kommende år, og for at afgøre, hvilke politikere der skal repræsentere Danmark og de øvrige medlemslande på EU-niveau.