Få smagen af Napoli midt i Fredericia. I morgen, lørdag d. 17. juni, forvandler Stillestund sig til et autentisk italiensk pizzeria, hvor gæsterne kan nyde de udsøgte napolitanske stenovnspizzaer fra Ma Teo Madbar, kølige fadøl, drinks og iskolde sodavand. Eventet strækker sig fra kl. 12 til kl. 22.

Mira Nielsen, indehaver af Stillestund, ser frem til dagen:

– Vi har mange faste gæster, og vi håber at se både kendte og nye ansigter til hernede i morgen. Det er dejligt at vi kan få lov at bruge vores flotte pizzaovn, til hvad den er bygget til.

Partnerskabet mellem Stillestund og Ma Teo Madbar, etableret på Bornholm og senere i Slagelse, er i høj grad baseret på en fælles passion for kvalitet og håndværk. Daniel Bønløkke, medejer af Ma Teo Madbar, forklarer:

– Mira brygger kaffe som en drøm, og vi er mestre i pizza. Med byens mest prægtige ovn i spil, kunne vi simpelthen ikke modstå tanken om at forene vores talenter, om end kun for en aften. Vi hos Ma Teo overvejer at udvide med flere steder i trekantsområdet, og dette event giver os en chance for at prøve det af.

Ovnen skal opnå en varme på hele 450 grader for at lave de autentiske napolitanske pizzaer, hvilket kræver opvarmning fra kl. 8 om morgenen og omkring 15 poser brænde.

– Når vi taler om ægte napolitansk pizza, tager vi ingen genveje. Dejen får lov til at hæve i 3 døgn. For at opnå den perfekte skorpe, varmer vi vores stenovn op til 450 grader. Dét kræver forberedelse – ovnen skal være 250 grader, når vi møder ind i morgen. Derfor er vi nødt til at tænde op allerede i dag, forklarer Daniel.

Hver pizza får kun 50-90 sekunders intens varme – et ægte varmechok, der giver pizzaerne deres karakteristiske, sprøde skorpe og smagfulde bund. Holdet bag Ma Teo har dej nok til at kunne bage omkring 300 pizzaer i løbet af dagen.

Om kaffe og pizzaer skal gå hånd i hånd for mere end én dag, vil tiden nok vise.

– Vi er selv fra Jylland og drømmer om at starte noget op i Fredericia. Det er en skam, at den flotte ovn bare står her uden at blive brugt. Det ville være rigtig godt at få ild i den igen, siger Daniel.

I køkkenet, der engang husede den berømte restaurant Ti Trin Ned, summer det af aktivitet. En stor, blød klump dej er under transformation, opdelt i mindre portioner med en præcision. Med hver ny klump dej, begynder den kommende pizza-fest mere og mere at tage form.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her