Et svært kunststykke lykkedes for Gudmundur Gudmundsson, da FHK vandt 34-28 mod TMS Ringsted.

Normalt er det ikke træneren, man fremhæver efter en kamp, men det kan man med rette gøre efter FHK’s kamp mod TMS Ringsted. At få sat holdet op og præstere på et tårnhøjt niveau, efter tre dage forinden at have leveret en pragtpræstation på udebane mod Veszprém, er rigtig svært.

Noget må Gudmundsson altså have gjort rigtigt. Med rette kunne FHK føle, at holdet burde have været i front med over ti mål ved pausen mod TMS Ringsted. Sebastian Frandsen leverede den ene pragtredning efter den anden, Martin Bisgaard scorede på alt, hvad der rørte sig, og William Moberg tryllebandt det fredericianske angrebsspil.

Det betød, at Gudmundur Gudmundsson allerede midtvejs i første halvleg kunne give fyraften til Evgeni Pevnov. Et sjældent syn taget i betragtning af, at det ikke var grundet, at Effe, som han kaldes i daglig tale, bestemt ikke underpræsterede. Kort forinden udskiftningen havde han scoret på et elegant lob.

Noget, Gudmundur Gudmundsson ofte kritiseres for – nogle gange uberettiget – er at skifte for lidt ud. Det kan man ikke beskylde ham for mod TMS Ringsted. Det blev også udslagsgivende på måltavlen, da FHK ved ikke at have skiftet alt for meget ud kunne have vundet en knusende sikker sejr på mindst ti mål.

Men det var der ingen grund til. FHK er inde i et hårdt program, og allerede onsdag venter en ny kamp. En særdeles vigtig en af slagsen endda. FHK møder Wisla Plock i Champions League, og det er regnet for en af de kampe, hvor FHK har en chance.

Derfor var det strategisk helt rigtigt at hvile Evgeni Pevnov, Martin Bisgaard, William Moberg og Reinier Taboada meget mere, end Gudmundsson plejer. Det gav samtidig vigtige minutter på banen til eksempelvis Mads Kjeldgaard, Jonas Kruse og Frederik Jægerum.

6: Topklasse

Sebastian Frandsen (4): Stod rigtig godt i første halvleg. Blev skudt lidt i sænk i starten af anden halvleg og blev udskiftet med en redningsprocent på 30,77 procent.

Thorsten Fries (4): Kom ind med omkring 20 minutter igen og leverede flere store redninger og vilde jubelscener. Endte med en redningsprocent på 33,33 procent.

Martin Bisgaard (6 – Man of the Match): Satte nærmest ikke en fod forkert. Syv mål på syv forsøg blev det til, inden fyraften efter første halvleg.

Frederik Jægerum (2): Den unge mand havde fortjent at komme på måltavlen, men det skete ikke. Brændte to skud.

Reinier Taboada (4): Har hævet bundniveauet, og det klæder ham. Endte på fire mål på fem forsøg.

Mads Kjeldgaard (3): Fik svinget tordenarmen et par gange. Det blev til to mål på fire forsøg samt en assist.

Arnor Vidarsson (UB): Fik ikke nok spilletid.

William Moberg (5): Den vævre playmaker foldede sig ud fra sin bedste side. Fik puttet bolden i kassen fem gange på seks forsøg.

Jonas Kruse (3): Endelig, fristes man til at sige, fik han chancen i en længere periode. Lidt stor spildprocent skudmæssigt, men gjorde det overordnet set godt med tre mål på seks forsøg.

Anders Martinusen (4): Spildprocent skudmæssigt var lige til den gode side med fem mål på ni forsøg, men læg dertil ni assists. Flot kamp af Martinusen, der gang på gang udviste stort overblik.

Fredrik Mossestad (3): Fik hele kampen på højre fløj, fik dog ikke det store at arbejde med. Tre mål på fire forsøg blev det til.

Kasper Young (UB): Spillede ikke nok.

Evgeni Pevnov (UB): Spillede ikke nok.

Nikolaj A. Nielsen (3): Fik det meste af kampen på stregen, men fik kun lavet et mål på to forsøg.

Lasse Balstad (4): Dækkede solidt op kampen igennem.

Einar Olafsson (4): Fik de sidste kvarter i midterforsvaret. Det gjorde han godt.