Mandag den 11. november inviterer Teaterforeningen Lillebælt publikum i Fredericia til en intens teateroplevelse med forestillingen “Arendt – at se i mørke.”
Inspireret af Hannah Arendts liv og virke som politisk tænker, tager forestillingen om Holocaust-krønikeren publikum med på en rejse ind i hendes intellektuelle univers og hendes kontroversielle filosofi om ondskabens banalitet. Den prisvindende skuespiller Ina-Miriam Rosenbaum gestalter Arendt med en overbevisning, der allerede har høstet store anerkendelser på landets teaterscener.
Poul Erik Madsen, den nye teaterformand for Lillebælt, udtrykker stor begejstring for forestillingen i et interview om sin tiltrædelse:
– Vores fokus i teaterforeningen er at formidle kvalitetsprogrammer med professionelle skuespillere, som bliver hyret til de enkelte forestillinger. Når vi sammensætter et program, er det utroligt vigtigt for os, at det er alsidigt. Der er dem, der gerne vil se komedier, og andre, der ønsker at se drama, som vækker eftertanke. Et eksempel er Arendt-forestillingen, som virkelig kan sætte tankerne i gang.
Et glimt ind i Arendts turbulente liv
I “Arendt – at se i mørke” møder vi Arendt i 1975, hvor hun besøger København for at modtage den prestigefyldte Sonningpris. Forestillingen blander fortid og nutid, og vi følger hende tilbage til 1930’ernes Berlin, hvor hun må flygte fra nazisterne, og videre til hendes tid som statsløs i USA, hvor hun blev korrespondent for The New Yorker. Her dækker hun retssagen mod Adolf Eichmann og formulerer sin tese om ondskabens banalitet – en tanke, der udfordrer både hendes samtid og os den dag i dag.
“Arendt – at se i mørke” er instrueret af Anne Zacho Søgaard og skrevet af dramatikeren Rhea Leman. Forestillingen er en samproduktion mellem Off Off/Produktion og Odense Teater og har allerede høstet priser, herunder Teaterpokalen til Rosenbaum og titlen som årets kvindelige skuespiller ifølge CPHCulture.
Efter forestillingen: Dialog med højskoleforstander Simon Axø og Ina-Miriam Rosenbaum
Til dem, der ønsker en endnu dybere forståelse af Hannah Arendts liv og filosofi, vil der efter forestillingen være en aftertalk mellem højskoleforstander Simon Axø og Ina-Miriam Rosenbaum. Her kan publikum stille spørgsmål og få indblik i de filosofiske og historiske temaer, forestillingen belyser.
Billetter kan købes her