Fredericia Kommune står overfor en alvorlig udfordring med Kobbelgården 3, efter at Socialtilsyn Syd har sendt en agterskrivelse, hvor de påtænker at trække godkendelsen af bostedet. Selvom dette er en kritisk situation, der kræver handling, er der ikke enighed blandt medlemmerne af Senior- og Socialudvalget om, hvordan man bedst tackler problemet. Uenigheden kom frem på et pressemøde tirsdag eftermiddag på Fredericia Rådhus.

Udvalgsformand David Gulløv (A) indledte pressemødet med at udtrykke bekymring over situationen og understregede, at den krævede handling. Men han slog også fast, at han havde stor tiltro til den dygtige forvaltnings arbejde med sagen. Alle har gjort det godt, sagde han. Men desværre har tilsynet ikke fået øje på de kommunale rettelser, der har fundet sted, slog Gulløv fast. Det samme gentog Venstres Louis Lindhold senere, da han gik til mikrofonen. Han var heller ikke helt tilfreds med metoden, Socialtilsyn Syd bruger.

Socialtilsyn Syds agterskrivelse kræver dog handling, og i en pressemeddelelse mandag understregede kommunen, at de ville kæmpe for at bevare Kobbelgården for beboeres skyld. Tirsdag mødtes Senior- og Socialudvalget igen, og efterfølgende blev der afholdt pressemøde på Fredericia Rådhus. Der kom dog ikke meget nyt frem fra udvalget; pressemødet bar præg af gentagelser.

– Vi har lige haft udvalgsmøde, hvor vi blandt andet har drøftet den situation, vi står i. Det er selvfølgelig en meget beklagelig situation, og den kræver handling. Det er noget, vi er meget opmærksomme på, sagde Gulløv og tilføjede:

– Der er kun en agterskrivelse, vi har modtaget, og vi er alle enige om, at vi er dybt opmærksomme på situationen. Det er et problem, vi tager ansvar for, og vi vil gerne sikre, at vi følger op på spørgsmålet, sagde Gulløv.

Da ordet blev givet frit spurgte Fredericia AVISEN, om det var et enigt udvalg. Gulløv svarede uden tøven ja, men i kulissen blev panderynkerne synlige. Flere medlemmer af udvalget havde en mere kritisk tilgang. Cecilie Roed Schultz (Ø) var en af dem, der ikke var enig i den måde, situationen blev håndteret på.

– Jeg vil sige, at enigheden i udvalget afhænger af, hvordan man tolker spørgsmålet. Jeg tror, der er mange nuancer repræsenteret i udvalget. Vi er blevet enige om, hvad der skal tages op på næste udvalgsmøde, men jeg tror, vi ser ret forskelligt på, hvad der er nødvendigt både på kort og lang sigt, sagde Roed Schultz.

Hun understregede, at hun ikke synes, at godkendelsen af Kobbelgården var tilstrækkelig, da det ikke i sig selv løser de fundamentale problemer, som stedet står overfor. For hende handler det ikke kun om at få en godkendelse på papiret, men om at sikre, at Kobbelgården bliver et sted, der lever op til de højeste standarder, både hvad angår kvaliteten af den omsorg og de rammer, der tilbydes beboerne.

– Det kan godt være, at vi ender med at være helt enige om det, men for nuværende ser jeg ikke en godkendelse som tilstrækkelig. For mig er det simpelthen ikke godt nok, at Kobbelgården er godkendt. Det skal være et sted, vi kan være stolte af, og som har en høj kvalitet, sagde hun og fortsatte:

– Når vi kigger tilbage på de 11,5 år, hvor stedet har eksisteret, mener jeg, at man godt kan stille spørgsmålstegn ved, om det har den ønskede kvalitet. Det er noget, vi gerne vil ryste af os, at botilbuddet i Fredericia har.

Læs også: Himmelvendte øjne og korslagte arme

Cecilie Roed Schultz understregede samtidig, at det ikke kun handler om godkendelsen af stedet, men om at skabe et botilbud, som virkelig lever op til Fredericias standarder.

– Uanset hvilken vurdering Socialtilsyn Syd måtte komme frem til, hvis du spørger mig, er det for mig vigtigt at kigge på, hvad det er for nogle beboere, vi har på bostederne i Fredericia. Hvordan skaber vi det bedste botilbud for den beboergruppe, vi har? Det vil nok kræve markante ændringer i, hvordan Kobbelgården fungerer, påpegede hun.

I sagen har Fredericia Kommune har modtaget en agterskrivelse fra Socialtilsyn Syd, som fungerer som en partshøring. Dette giver kommunen mulighed for at komme med nye input og perspektiver i sagen. Næste skridt i processen er et partshøringsmøde, som afholdes i slutningen af februar 2025. Her vil Socialtilsyn Syd uddybe deres påtænkte afgørelse, og kommunen vil kunne fremlægge sine synspunkter. Efter mødet vil tilsynet træffe en endelig afgørelse, og der vil være en klagefrist på fire uger, hvilket betyder, at Fredericia Kommune vil have denne periode til at beslutte, om de vil klage over afgørelsen. Indtil den endelige afgørelse træffes, vil beboerne på Kobbelgården 3 fortsat modtage den nødvendige hjælp og støtte, og medarbejderne vil ikke blive påvirket i deres daglige arbejde.

Forvaltningen oplyste på pressemødet, at det er op til politikerne at beslutte, hvad der skal ske med Kobbelgården 3 i sidste ende, uagtet hvad der ender med at ske med agterskrivelsen. Derfor vil forvaltningen i perioden frem til næste udvalgsmøde i marts udarbejde en række forskellige muligheder, som politikerne kan vælge imellem. Disse muligheder vil blive udviklet alt efter, hvordan afgørelsen fra Socialtilsyn Syd falder ud, og om der eventuelt skal tages yderligere skridt i form af en vurdering fra Ankestyrelsen.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg kommentarer
Notifikation på
guest
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer