Det triste ved folkeskolereformen i 2014 var, at politikerne tog forældrenes ansvar for deres børns uddannelse fra dem ved at lave en lektiefri heldagsskole. Reformen, der koblede vi forældre af vores børns skolegang, har de fleste partier efterhånden erkendt var en fejl og derfor er folkeskolereformen ved at blive rullet tilbage. Hvis børn skal lære noget, er der brug for mere forældreansvar, ikke mindre. Hvis vi vil vores børn det bedste, så gør vi hvad vi kan for at vores børn får deres nattesøvn uden at mobilen brummer ved siden af sengen, vi sørger for at vores børn får lavet deres lektier, samt at de opfører sig nogenlunde anstændigt overfor deres lærere og klassekammerater. Det kan ikke altid lykkes, men det ender bedre end hvis man giver op og lader staten og kommunen tage ansvaret for sine børn.
Desværre har Christiansborgpolitikere ikke lært noget af folkeskolereformen, da de nu vil tage forældrenes ansvar for deres børns spisevaner fra forældrene. Vi bør insistere på, at forældre godt kan give deres børn mad uden at staten skal ind over. Det kan endda være, at der er forældre, der lærer deres børn ansvar ved at børnene selv smører deres madpakke. Det giver handlekompetente børn, der ikke hele tiden kigger efter deres forældre eller velfærdsstaten, når der opstår en udfordring. Ideen om at børn med glæde vil spise en kommunebestemt mad må desuden være groet i nogle politikeres have, der har børn, der spiser alt hvad der bliver sat foran dem.
Udover det principielle i at børn er forældrenes børn, og ikke statens børn, så mener jeg også, at der er mange andre steder, hvor madpengene kunne gøre større gavn. Penge kan kun bruges én gang, og der vil jeg langt hellere bruge penge på god undervisning, fastholdelse af gode lærere og lavere klassekvotienter end mad og det bureaukrati, som der skal til at få madordningerne til at fungere.
Niels Martin Vind, Venstre, Fredericia Byråd