Middelfart Boldklub måtte lørdag eftermiddag se sig slået 2-1 af Ishøj, som dermed sikrede sig sæsonens første sejr i 2. division. Efter kampen var Middelfart-træner Kristoffer Johansen ærlig i sin vurdering af holdets præstation.

Johansen lagde ikke skjul på, at holdet aldrig rigtigt fandt sin rytme, og han erkendte, at de ikke var til stede i første halvleg, hvilket blev afgørende for kampens udfald.

“Ja, altså, det er anden halvleg, vi snakker om her, men vi taber kampen, fordi vi ikke er til stede i første halvleg. Man kan sige, at vi ikke får scoret, som du helt rigtigt siger. Vi har et stort spilovertag i anden halvleg og får også skabt de chancer, vi skal bruge for at komme tilbage. Det vil sige, ret beset har vi mulighederne for at komme tilbage, og vi har også et par store chancer med, jeg tror, 16-17 minutter igen. Men nogle gange får man ikke scoret, og set i lyset af den første halvleg, vi spiller, skal vi ikke stå her og proklamere noget som helst, sagde Johansen efter kampen.

Stor forskel på første og anden halvleg

Ishøj, der lå sidst i divisionen før kampen med kun ét point på kontoen, overraskede Middelfart ved at tage en tidlig føring på et straffespark efter kun otte minutters spil. Derefter udnyttede de endnu en mulighed lige før pausen og gik til halvleg med en 2-0-føring. Det satte Middelfart under stort pres, og selvom de kom stærkt tilbage i anden halvleg og dominerede spillet, lykkedes det dem kun at reducere til 2-1.

Kristoffer Johansen anerkender, at der burde have været forskel med omvendt fortegn på de to hold.

– Jo, det kan man sige, men det kræver, at man leverer en indsats. Og der kan jeg starte med at kigge indad, sagde Johansen og erkendte, at holdet manglede den nødvendige skarphed fra start.

Manglende effektivitet trods spilovertag

På trods af at Middelfart i anden halvleg havde et klart spilovertag, formåede de ikke at udnytte deres mange chancer til at vende kampen. Johansen påpegede, at når man er bagud ved pausen, bliver det altid op ad bakke.

– Jo, vi havde chancen for at vinde i anden halvleg. Men som sagt, når man er bagud ved pausen, så skal man jagte og stresse, og man kan ikke finde ro. Jeg synes egentlig, at anden halvleg var god, men vi kan ikke rigtig bruge det til noget på baggrund af den første halvleg, vi spiller, forklarede Kristoffer Johansen.

Træneren fremhævede frustrationerne ved at tabe en kamp, hvor holdet egentlig havde mulighederne for at komme tilbage.

– Det er frustrerende. Det handler om, om vi ligger helt i toppen, eller om vi ligger lidt i midten. Det er der, vi er nu, og det er der, vi arbejder ud fra, sagde Johansen.

Blikket rettet mod næste udfordring

Selvom nederlaget til Ishøj var et tilbageslag for Middelfart, som ellers havde været i en god stime forinden, ser Johansen allerede fremad mod næste opgave.

Middelfart møder Hobro i Oddset Pokalen på tirsdag, og Johansen understregede, at det er en vigtig kamp, hvor holdet skal finde tilbage til deres bedste niveau.

– Vi skal ud og levere en ordentlig indsats, spille det spil, jeg ved, vi kan, og være der, hvor vi skal være, sagde Kristoffer Johansen.

For Middelfart Boldklub blev kampen mod Ishøj en påmindelse om, hvor vigtigt det er at være klar fra første fløjt. Selvom de viste styrke og vilje i anden halvleg, var skaden allerede sket, og det blev til et skuffende nederlag. Nu venter en ny udfordring i pokalturneringen mod Hobro, hvor holdet har mulighed for at revanchere sig og finde tilbage på sporet.