Museumsgården Kringsminde i Fredericia stod på dagsordenen, da Kultur- og Idrætsudvalget holdt møde om stedets fremtidige vision og udvikling.

Museumsgården er et levende udtryk for bondekulturen fra midten af 1800-tallet til midten af 1900-tallet. Gården tiltrækker besøgende med aktiviteter som dyreklapning, grøntsagsdyrkning og historiske madlavningsoplevelser. Men nu er der en større plan om at gøre Kringsminde til en af topattraktionerne i Naturpark Lillebælt.

Udvalget drøftede den vision, som de frivillige omkring Kringsminde har arbejdet målrettet med. Visionen peger på et stort udviklingspotentiale, hvor gården kan åbnes endnu mere op for offentligheden og især skoler, der kan bruge stedet som en del af undervisningen.

Udvalgsformand Peder Tind (V) fremhævede under mødet vigtigheden af at udvikle Kringsminde, så det kan opfylde det potentiale, stedet har:

– Vi har i flere år arbejdet målrettet på at sikre, at Museumsgården Kringsminde ikke kun består, men også udvikler sig. Der er allerede sket meget, men vi ser frem til at gøre stedet endnu mere tilgængeligt for skoler, familier og offentligheden generelt.

En af de største udfordringer er at sikre finansiering til udviklingen. Tidligere har kommunen afsat midler til at dække et driftsunderskud og vedligeholde stedet. Men med en større plan om at udvide bygningsmassen og gøre Kringsminde mere moderne og tilgængeligt, er der behov for yderligere økonomisk støtte.

– Vi har en plan for både udbygning og forbedring af bygningsmassen. Vi har allerede modtaget en donation på 1 million kroner fra en fond, hvilket er et vigtigt skridt mod de nødvendige 12,5 millioner kroner, der skal sikre den nødvendige ombygning, forklarede Peder Tind.

Kringsminde er afhængig af frivillige, der skaber liv og sjæl på gården. En del af visionen er at etablere en overordnet frivilligforening, som skal samarbejde med de ansatte om driften. På længere sigt overvejes det, om stedet skal overgå til en selvejende konstruktion.

– De frivillige er kernen i Kringsmindes eksistens. Med deres indsats skaber de den autentiske oplevelse, som gør stedet så unikt. Vi skal sikre, at de fortsat føler sig værdsat og har de rette rammer for deres arbejde, sagde Peder Tind.

En vigtig kulturinstitution

Kringsminde er ikke kun et museum, men en del af den fredericianske kulturarv. Med en strategisk placering i Naturpark Lillebælt er stedet et oplagt udflugtsmål, som kan tiltrække flere besøgende med de rette investeringer.

– Visionen beskriver ikke kun potentialet, men også Kringsmindes betydning som en del af Fredericias kultur. Vi ser frem til at udvikle stedet, så det kan leve op til fremtidens behov og forventninger, sluttede Peder Tind.

Udviklingen af Kringsminde vil kræve både økonomisk støtte og strategisk planlægning, men ambitionerne er klare: at gøre stedet til en topattraktion, der både bevarer og formidler historien på en moderne og tilgængelig måde.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her