BUSINESS. Forårssolen står lavt, men lyset hænger længere i gaderne, og tanken om at sidde ude i byens rum begynder så småt at føles realistisk igen. På Ryes Plads i Fredericia gøres der klar. For i morgen, fredag klokken 12, åbner café- og barstedet Jay’s dørene for første gang.

Efter flere ugers intense forberedelser – med nye kolleger, installationer og en serveringsvogn, der skulle falde på plads – er alt ved at være klar. Medejer Jan Sørensen glæder sig til at byde byen indenfor med kolde fadøl, hjemmelavet pizza og en dampende chili con carne.

Jay’s ligger centralt placeret i Fredericias hyggelige midtby og vil i dagtimerne fungere som kaffebar med kaffe, snacks og udendørs servering i samarbejde med en lokal bager. Om aftenen forvandles stedet til en hyggelig vin- og ølbar, hvor gæster kan nyde den lune sommerstemning på pladsen.

– Vi åbner en øl- og vinbar her på Ryes Plads, og i dagtimerne bliver der kaffebar. Vi har indgået et samarbejde med den lokale bager lige her ved siden af, og vi får udeservering her på torvet. Der bliver omkring 150 pladser på Ryes Plads og nogle pladser ned ad Gothersgade også, fortæller Jan Sørensen.

Pizza, chili og kolde fadøl

Det nye sted har allerede vakt både opmærksomhed og nysgerrighed blandt mange i Fredericia, og ifølge Jan Sørensen har byen taget særdeles godt imod initiativet. Med den store interesse i ryggen markeres åbningen fredag med gode tilbud og lækkerier fra lokale leverandører:

– I morgen åbner vi klokken 12 og slår dørene op for første gang. Vi får besøg af Dansk Gastronomi, som laver en udsøgt chili con carne, og en lokal pizzaspecialist kommer og laver hjemmelavet pizza. Desuden serverer vi fadøl til 25 kroner fra klokken 12 til klokken 19. Vi slår også et telt op udenfor, så vi kan samle en masse mennesker til indvielsen, fortæller han.

Fra fredag fest til søndagskaffe

Mens åbningsdagen fredag byder på festlige tilbud, åbner Jay’s sin kaffebar søndag morgen klokken 9, hvorefter de almindelige åbningstider følger. Her kan gæsterne fremover nyde kaffe, snacks og lette retter, mens vin- og ølbaren bliver centrum for hyggelige aftener i hjertet af byen.

Samtidig bemærker det nye café- og barsted med et smil, at gæsterne ikke behøver medbringe blomster eller vin til åbningen – det eneste ønske er, at fredericianerne i stedet vil kigge forbi og støtte det nye sted i hverdagen.

– Vi glæder os virkelig meget til at se jer, afslutter Jan Sørensen og byder byen varmt velkommen til Fredericias nye samlingspunkt, Jay’s på Ryes Plads.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg kommentarer
Notifikation på
guest
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer