Nu lige om lidt kører 176 af verdens bedste cykelryttere forbi i vores baghave, ca. 10 km fra kommunegrænsen, og det vises på TV til 190 lande i hele verden, der er 10 danskere med og den ene er desuden fra Fredericia. Der forventes ca. 4500 pressefolk og desuden mange tilskuere fra nær og fjern.

Derfor kan det også undre mig at der ikke er nogle driftige folk i byen der kunne være interesseret i at få byen på landkortet? – det kunne være fra erhvervslivet, borgmester, byrødder, visit og turistfolk, forretningsdrivende, kommunen, det kunne være pressen, eller nogle af de andre der gerne vil markere byen, det er der behov for. Det kunne også være Event C, de får i forvejen kr. 1 mill. årligt i støtte fra kommunen, eller kommunens egen eventkoordinatorer

Er man bare overhovedet ikke interesseret??

I snart lang tid, ja flere år tilbage har løbet været omtalt i den lokale presse, og der er ikke en by på vejen fra Vejle til Sønderborg der ikke laver og har lavet arrangementer i den anledning. Der har været masser af muligheder for at få byen og cyklingen markeret?

Det er da muligt, at det ikke lige lå i kortene, at man skulle over Fredericia, men vi er da vel med i Trekantsamarbejdet, Region Sydjylland som også har bidraget og vi har da også en fælles eventkonsulent som også skulle varetage vores interesser.

Løbsdirektør Prudhome udtaler også at han er glad for broer, så man kunne passende havde kørt over Vejlefjordbroen, ad den gamle hovedvej til Fredericia over Lillebæltsbroen og retur over den gamle Lillebæltsbro, med bridgewalking, som kun forefindes 3 steder i verden, og herfra ad gode bakker til Kolding – . meget publikumsvenlig rute? Der kunne have været lavet mange tiltag i byerne til fordel for løbet og arrangementet.

Det kunne også have gavnet hotellerne, idet Fredericia jo ligger perfekt i forhold til både Nyborg og Vejle.

Kom nu Fredericia og lad os komme op på den store klinge.

med venlig hilsen
Hans Thomassen
Krengerupvej 60
7000 Fredericia