Vi skal markere vores by, af flere forskellige årsager og grunde, bosætning, turisme og synlighed.

I 2018 da der var VM i fodbold var der arrangeret storskærm og en masse festivitas på Rådhuspladsen, det var godt set og en masse også unge mennesker kom ind til byen og var med til at gøre det festligt. Nu har byen og landet netop været lukket ned helt eller delvist, og der er snart EM i fodbold, flere har talt om dengang med VM. Byen og forretningerne sukker efter der snart kommer gang i byen igen, der er behov og man er parat.Så kan man konstaterer, og forstå, at der ikke vil blive noget arrangement med storskærm og fest i byen her til EM hvor Danmarks måske for første, sidste og måske eneste gang, nogensinde.?

Var det ikke meningen, at vi skulle have markeret vores by og givet den omtale. Hvis der ikke er plads på rådhuspladsen, så brug dog Axel Torv, Øster Strand, Kastellet eller Stadion, der er muligheder nok. Prøv dog nu at følge den succes op.

Da vil der virkelig være mulighed for at trække nogle mennesker til byen, fra oplandet og andre byer. En kæmpe mulighed for byens handlende.

Det samme gælder Tour de France næste år. Det kører de i vores baghave, det er verdens største cykelløb, og det sker lige her. Og måske har vi måske endda en fredericianer med i løbet. Jeg kan godt undre mig over, at der overhovedet ikke er en journalist, borgmester, byråd eller andre der her ser nogle muligheder. Nu har politikerne ellers lige markeret kraftigt at det lige var dem der fik støtten til Fredericia Teater.

Der har været masse skriverier og et utal af artikler også i dagbladet, og som har fortalt hvordan der i mange af byerne allerede bliver tiltag til arrangementer både før og op til starten næste år. Er vi i Fredericia overhovedet ikke interesseret, eller er det bare lige meget??

Det er da muligt, at det ikke lige ligger i kortene, at feltet skulle forbi Fredericia, men vi er dog med i Trekantsamarbejdet, så man vel forvente, at de andre kommuner, også kunne se en ide, i at tilgodese Fredericia, mig bekendt bidrager både regionen og Trekantsamarbejdet også økonomisk. De byer der forventer besøg af feltet, har allerede gjort klar til fest og farver.

Fredericia Dagblad har da også bragt masser af reportager både fra Vejle men også for en masse andre byer hvor rytterne skal passere. Ikke et ord om Fredericia.

Løbsdirektøren har også udtalt han har en forkærlighed til broer, her kunne han få lov, at kører 2, den ene med bridgewalking som jo kun findes 3 steder i verden, og desuden over Vejlefjordbroen.

Der kunne laves en masse arrangementer til fordel for løbet, og garanteret masser af frivillige i klubberne i Fredericia og Baghjulet i Middelfart.

Desuden kunne vore turisme forening træde i karakter, der skal findes overnatning til mange mennesker, det siges at hotelkapaciteten vil blive brugt i en radius af 50 km, og når de slutter i Nyborg er Fredericia da et fint sted at overnatte til næste dags start i Vejle?

Det er nu der skal smedes inden løbet lægges i helt faste rammer. Det er en af de største sportsbegivenheder i verden og der forventes ca. 4500 pressefolk og masser af TV, samt masser af tilskuerer. Igen en mulighed for at trække nogle folk til byen, både på dagen og ved andre events i tilknytning til løbet, evt et børnecykelløb??.Og vi har jo også Event C, vi har Trekantsamarbejdet med eventmanager, det har Fredericia kommune også, der er muligheder nok.
Det er 2 verdensbegivenheder på 2 år, der kan være med til at sætte Fredericia på landkortet.
Nu sparer man jo kr. 120.000 til Lillebælt Halvmarathon, som var aflyst, da byrådet bevilgede penge til arrangementet.

Hans Thomassen

Krengerupvej 60

7000  Fredericia

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer