Hvad nu hvis danskerne har ændret deres værdier under krisen, så det ikke længere er det vigtigste at jagte gods og guld? Hvad nu hvis vi alle kender mindst én person, der er gået ned med stress? Hvad nu hvis vi ikke er interesseret i hele tiden at blive målt og vejet for vores egne præstationer, men hellere vil bidrage positivt til arbejdet i fællesskaber?

Hvad nu hvis vi ikke havde helt så travlt, bla.a. fordi vi havde fundet ud af at deles om det arbejde der er, så flere arbejdede mindre, men flere bidrog til samfundet? Hvad nu hvis vi nu holdt op med at bruge af jordens resurser i en grad så der intet overlades til fremtidens generationer? Hvad nu hvis vi holdt op med at spise produkter der ødelægger vores forplantningsevne, og dermed truer med at udslette vores race på sigt?

Hvad nu hvis vi kunne blive det første land i verden den kun brugte vedvarende energi? Hvad nu hvis staten blandede sig lidt mindre i alting, og vi selv blev lidt bedre til at tage vare på hinanden? Hvad nu hvis det var muligt at lære og udvikle sig i det tempo som passer til den enkelte? Hvad nu hvis flere fik lyst til at prøve at skabe deres egne virksomheder?

Hvad nu hvis politikerne fra alle partier opdagede at verden har forandret sig, og at mange borgere ønsker en anderledes fremtid end den der ellers tegner sig? Husk der er et alternativ.

Læserindlæg af Hans-Jørgen Jagd – Folketingskandidat for Alternativet