BUSINESS. Når Euan Donaldson taler om vin, handler det aldrig kun om druer, årgange eller regioner. Det handler om minder, oplevelser og gode historier. Præcis dén passion tager han nu med sig ind i sit nye job som souschef på Hotel Fredericia og Restaurant Ryes.

»Jeg har engang serveret en portvin, der havde overlevet to verdenskrige. Den havde ligget gemt i en kælder i Berlin. Måske smagte den ikke engang fantastisk, men historien bag den var jo utrolig,« siger han begejstret.

I næsten fem år har Euan Donaldson været ansigtet udadtil hos Restaurant Ene i Kanalbyen. Men nu har livet taget en drejning. En lille datter på 11 uger derhjemme har fået ham til at prioritere anderledes.

»Det var det sværeste, letteste valg at stoppe med restauranten. Den var jo lidt mit første barn, men nu har jeg en rigtig baby, og hende vil jeg også gerne give min tid,« fortæller han.

Perfekt match på Hotel Fredericia

På Hotel Fredericia bliver Euan Donaldson en del af lederteamet sammen med restaurantchef Sanne Falkenby. De to supplerer hinanden perfekt.

»Jeg kendte ikke Euan særlig godt, men fik at vide, at jeg skulle tage en snak med ham. Efter det første møde kunne vi begge mærke, at samarbejdet kunne blive noget helt særligt,« fortæller Sanne Falkenby.

Hun har styrken på ledelse og overblik, mens Euan ifølge hende »kan noget helt særligt med vinene og gæsterne.«

Euan Donaldson ser selv jobbet som det ideelle match:

»For mig handler ledelse om respekt. Man taler til rengøringsassistenten på samme måde som direktøren. Alle opgaver er vigtige. Jeg har været chef i fire et halvt år, men jeg ruller stadig toiletpapir op fra gulvet og gør rent, hvis det er nødvendigt. Sådan skal det være.«

At mærke gæsternes behov

At skabe gode gæsteoplevelser er for Euan Donaldson en kunst i sig selv. For ham handler det om nærvær, om at opdage gæsternes behov før de selv gør det.

»En gæst skal aldrig behøve at bede om vand. Det skal vi opdage før dem,« understreger han.

Og succesen viser sig ikke altid med det samme:

»Hvis en gæst siger hej til dig nede i Føtex dagen efter, så ved du, at du har gjort dit arbejde godt. Så husker de dig.«

Familie og passion i balance

Med jobbet på Hotel Fredericia har Euan Donaldson fundet balancen mellem sit arbejdsliv og familielivet. Tidligere betød restaurantlivet mange lange aftener, men nu har han fundet en stilling, der matcher hans livssituation.

»Der var altid noget at tage sig af i restauranten, altid en opgave at løse. Det var fantastisk, men jeg vil også gerne være der for min familie,« siger han eftertænksomt og fortsætter:

»Nu kan jeg fortsætte med det, jeg elsker – at skabe gode oplevelser og fortælle historierne bag vinen – og samtidig være der som far derhjemme. Det føles helt rigtigt.«

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg kommentarer
Notifikation på
guest
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer