OB sænkede FC Fredericia med 3-0 i topkampen i NordicBet Ligaen. Luca Kjerrumgaard stod bag alle tre mål.

Onsdag aften dannede Nature Energy Park rammen om et intenst topopgør i NordicBet Ligaen, da OB tog imod FC Fredericia. Med begge hold placeret i toppen af tabellen var der lagt op til en spændende dyst. OB gik ind til kampen som ubestridt tophold med maksimum 15 point efter de første fem runder, mens FC Fredericia lå lige i hælene på dem med 12 point. Med begge hold i topform og en plads på førstepladsen på spil, var der store forventninger til, hvad der skulle blive en nervepirrende aften i Aarhus.

Som nedrykker fra Superligaen var OB naturligt udpeget som favoritter til både kampen og hele sæsonen i NordicBet Ligaen. Klubben har formået at holde fast i flere af deres nøglespillere, samtidig med at de har styrket truppen yderligere, blandt andet med tilføjelsen af Jakob Bonde i dette transfervindue. Disse tiltag signalerer tydeligt OB’s ambition om at vende hurtigt tilbage til den bedste række. Med denne stærke trup og høje forventninger på sig ville alt andet end en sejr mod FC Fredericia blive betragtet som en skuffelse, på trods af at Fredericia har imponeret med deres spil hidtil i sæsonen.

Allerede fra kampens begyndelse viste FC Fredericia, at de var kommet til Odense for at udfordre favoritterne. I det første minut fik de en gylden mulighed for at komme foran, da bolden havnede for fødderne af Oscar Buch inde i OB’s straffesparksfelt. Med kun målmanden tilbage til at forhindre en tidlig føring, forsøgte Buch at udplacere Viljar Myhra i OB-målet. Men Myhra viste klassen og leverede et indgreb, der i sidste øjeblik fik kastanjerne ud af den akutte fare. OB slap med skrækken i denne tidlige situation, og kampen fortsatte uden scoringer, men Fredericia havde allerede markeret sig som en seriøs udfordrer.

OB svarede hurtigt igen efter Fredericias tidlige forsøg og viste, hvorfor de er et tophold i NordicBet Ligaen. På en hurtig omstilling kort efter Fredericias chance var det hjemmeholdet, der pressede på for en scoring. Med en velorganiseret kontraangreb arbejdede OB sig fremad på banen og var meget tæt på at bringe sig foran, hvilket sendte en klar besked til deres modstandere om, at de ikke ville lade sig ryste af Fredericias tidlige pres. Kampen havde nu tydeligt skiftet karakter til en intens og åben affære, hvor begge hold jagtede den første scoring.

I den efterfølgende periode begyndte FC Fredericia at vise tegn på usikkerhed, noget der hidtil ikke har præget deres sæson. Uprovokerede fejl begyndte at snige sig ind i deres spil, hvilket skabte farlige situationer og gav OB flere muligheder for at tage kontrol over kampen. Heldigvis for Fredericia var OB heller ikke i stand til at udnytte disse svagheder fuldt ud, da deres eget spil heller ikke flød som ønsket. Begge hold havde svært ved at finde rytmen, og selvom Fredericia slap med skrækken i denne fase, stod det klart, at de var nødt til at stramme op for at undgå at komme bagud mod det stærke hjemmehold.

OB kom i front

Efter 28 minutter blev kampen for alvor intensiveret med dramatiske højdepunkter i begge ender af banen. Først var det FC Fredericia, der fik en gylden mulighed for at tage føringen. Anders Dahl brød igennem på højrekanten med en flot solopræstation og sendte et præcist indlæg ind i feltet. Her fandt han Jonathan Lindekilde i en fri position tæt på mål. Lindekilde havde alle chancer for at bringe gæsterne i front, men Viljar Myhra i OB-målet stod i vejen med en afgørende redning, der holdt stillingen uændret.

Men glæden over den store chance varede kort for Fredericia. OB reagerede lynhurtigt og slog kontra i et velorkestreret angreb. På få sekunder var bolden oppe i den anden ende, hvor OB’s farlige topscorer Luca Kjerrumgaard viste sin målnæse. Med kølig præcision sendte Kjerrumgaard bolden i nettet og bragte OB foran 1-0, hvilket udløste stor jubel blandt hjemmeholdets fans. Det var en hård mavepuster for FC Fredericia, der havde været så tæt på selv at komme foran, men i stedet måtte se sig bagud efter OB’s kliniske afslutning.

34 minutter inde i opgøret viste Luca Kjerrumgaard igen sin skarphed foran mål. Efter en veltilrettelagt offensiv fra OB fandt bolden endnu en gang vej til Kjerrumgaard, som med sikkerhed sendte den i nettet og gjorde det til 2-0. Denne scoring lagde yderligere pres på FC Fredericia, som allerede kæmpede med at finde fodfæste efter den første scoring. Ved pausen stod det klart, at OB havde opbygget en solid føring, og der tegnede sig et billede af en sikker hjemmesejr. Med en to-målsføring og en stærk defensiv struktur var det svært at se, hvordan FC Fredericia skulle kunne vende tilbage i anden halvleg og ændre kampens udfald. OB syntes at have fuld kontrol, og Fredericia stod over for en nærmest umulig opgave, hvis de skulle forhindre hjemmeholdet i at tage alle tre point.

FC Fredericia kunne være kommet på tavlen

Allerede i første minut af anden halvleg fik FC Fredericia en oplagt mulighed for at ændre kampens gang. Asbjørn Bøndergaard befandt sig pludselig med en gylden chance, da en returbold dumpede ned for hans fødder midt i OB’s felt. Det lignede et perfekt øjeblik til at reducere OB’s føring, men desværre mistimede Bøndergaard sin afslutning. I stedet for at sende en skarp bold mod mål, blev det til en svag afslutning, der ikke voldte Viljar Myhra de store problemer. Denne fejlslåede mulighed blev et vendepunkt, da OB hurtigt generobrede kontrollen og igen satte sig solidt på begivenhederne. FC Fredericias store chance for at bringe spænding tilbage i kampen gled dem af hænde, og OB’s overtag fortsatte ufortrødent.

OB dominerede spillet i anden halvleg, mens FC Fredericia desperat forsøgte at ændre kampens gang ved at foretage justeringer fra bænken. På trods af Fredericias bestræbelser var det tydeligt, at OB havde fuld kontrol over begivenhederne på banen. Man sad med en klar fornemmelse af, at hvis OB valgte at trykke på speederen, kunne de uden større problemer lukke kampen med et tredje mål. Fredericia kæmpede for at få et fodfæste i kampen, men OB’s overlegne spil og taktiske kontrol gjorde det svært at se, hvordan gæsterne skulle kunne vende slaget til deres fordel.

Kjerrumgaard lukkede og slukkede

Med fem minutter tilbage af kampen satte Luca Kjerrumgaard det sidste søm i kisten. Med en velplaceret afslutning sendte han bolden i nettet til 3-0 og fjernede enhver tvivl om kampens udfald. Det var Kjerrumgaards tredje mål i opgøret, og det cementerede OB’s dominans på en aften, hvor de fortsatte deres imponerende stime i NordicBet Ligaen. Med sejren har OB nu maksimum point efter seks kampe og udbygget deres forspring til seks point ned til FC Fredericia på andenpladsen. Det var en præstation, der understregede OB’s ambitioner om en hurtig tilbagevenden til Superligaen, mens Fredericia må tage hjem med viden om, at der stadig er et stykke vej op til ligaens førerhold.

Begge hold skal hurtigt tilbage i aktion, når de igen skal i kamp på søndag. FC Fredericia får chancen for at komme tilbage på vinderkurs, når de hjemme på Monjasa Park tager imod Hvidovre, som de vil forsøge at hente tre point mod. Samtidig står OB over for endnu en udfordring, når de drager til Hobro for at møde rækkens nummer tre på udebane.

Kampfakta

OB – FC Fredericia 3-0 (2-0)
29 minutter: Luca Kjerrumgaard, 1-0
36 minutter: Luca Kjerrumgaard, 2-0
84 minutter: Luca Kjerrumgaard, 3-0