Som skrevet tidligere på ugen har Socialtilsyn Syd i en agterskrivelse vurderet, at botilbuddet Kobbelgården 3 ikke opfylder kvalitetskravene inden for temaerne sundhed og trivsel, organisation og ledelse samt kompetencer. Kommunen er nu i gang med at udarbejde bemærkninger til vurderingen.

Mette Heidemann, direktør for Unge, Voksen og Senior i Fredericia Kommune, ser behov for at få præciseret visse forhold i agterskrivelsen:

– Vi kommer til at have nogle bemærkninger til den. Dels mener vi, at der er forhold, vi er nødt til at få præciseret. Hvad mener de helt konkret her? Vi ser nemlig fejl i nogle af vurderingerne. Derudover er der en anden problemstilling, som ikke direkte fremgår af agterskrivelsen, men som handler om tilsynets metode. Det vil vi gerne drøfte med dem.

Henriette Graversen, koncernchef for Social og Handicap i Fredericia Kommune, fortæller, at medarbejderne er bekymrede for både borgerne og deres egen arbejdsplads.

– Vi holder møde med medarbejderne på torsdag, men det er klart, at de er bekymrede. De har haft brug for at stille mange spørgsmål til deres nærmeste ledere, og det har de gjort. Lederne har været til stede og tilgængelige hver dag. På torsdag samler vi op og afholder et dialogmøde, hvor vi kan få en fælles forståelse af, hvad der kommer til at ske i denne proces, siger Henriette Graversen.

Mette Heidemann understreger, at borgerne kan føle sig trygge i den kommende tid, trods tilsynets vurdering.

– Ja, det kan de sagtens. Hvis man har følt sig tryg indtil nu, er der ikke noget, der pludselig ændrer det. Der bor 37 mennesker på Kobbelgården, og min oplevelse er, at langt de fleste trives og har det godt.

Kommunen overvejer forskellige scenarier for botilbuddets fremtid og vil præsentere mulighederne for politikerne i marts.

– Vi er i gang med at gennemgå en række scenarier og aspekter. Vi lægger det hele frem for politikerne, når vi mødes igen i starten af marts.

En af de mulige løsninger kunne være en selvejende institution, som set andre steder i landet.

– Hvis det har kunnet lade sig gøre andre steder, er det selvfølgelig også en mulighed her. Rigtig meget af det her er en politisk beslutning. Vores opgave er at belyse de økonomiske, juridiske, menneskelige og faglige aspekter ved de forskellige modeller. Politikerne får mulighederne præsenteret, og så er det op til dem at beslutte, hvilken vej man går.

Proces og tidsplan

Kommunen arbejder med en stram tidsplan, hvor der forventes afgørelse midt eller sidst i marts.

– Det, der sker nu, er, at vi har et udvalgsmøde den 11. marts. Der er endnu et møde den 8. april, og der er desuden lagt et ekstraordinært møde ind den 24. marts. På mødet i marts vil vi have været til partshøringsmøde og have udarbejdet vores bemærkninger til agterskrivelsen, siger Mette Heidemann.

Skulle Socialtilsyn Syd træffe en afgørelse om at bringe godkendelsen til ophør, vil der være en tre-måneders periode, før en eventuel lukning kan gennemføres. Kommunen kan desuden anke afgørelsen.

– Den endelige afgørelse kan ankes til Ankestyrelsen. Hvis vi vælger at klage, vil vi bede om opsættende virkning, hvilket betyder, at vi må vente på Ankestyrelsens behandling. Det kan tage flere måneder, slutter direktøren.

Sagen om Kobbelgården 3 er dermed langt fra afgjort, og det endelige udfald afhænger af de kommende møder, høringsprocesser og en eventuel klage.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg kommentarer
Notifikation på
guest
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer