Fredericia fF tabte 8-0 i Oddset Pokalen til Esbjergs NordicBet Liga-hold, men i første halvleg blev vestjyderne budt op til dans. F’erne var tæt på at score, mens Esbjerg på den anden side havde fået bolden i mål to gange.

Madsby Enge dannede den perfekte kulisse for aftenens spændende pokalopgør. I omegnen af 500 tilskuere havde fundet vej til bane 1, og de var klar til at støtte deres hold med højlydt entusiasme. Grillen var tændt op, og duften af grillede pølser blandede sig med lune aftenluft, mens kolde fadøl blev skænket i en lind strøm.

Ved indløbet til kampen, som skulle stå mellem Esbjergs storfavoritter fra NordicBet Ligaen og de ukuelige underdogs fra Jyllandsserie-holdet Fredericia fF, skabte fans af de blå fra Madsby en god stemning. Med røgbomber i klubbens farver og slagsange, blev spillerne budt velkommen til banen i en atmosfære, som sjældent har været set lignende i Madsby. Publikum var spændt og håbefuldt, klar til at overvære, om Fredericia fF kunne skabe en sensation mod de mere rutinerede gæster fra Esbjerg.

Det er dog ikke lutter ukendte spillere, der tørner ud for Fredericia fF. Holdet råder over flere spillere med solid erfaring fra højere niveauer i dansk fodbold. De stillede op i en velorganiseret 3-5-2 formation, hvor de mest kendte navne straks fangede opmærksomheden.

I angrebet fandt man Mathias Jacobsen og Mads Isaksen, to tidligere profiler, som hver især havde gjort sig bemærket på højere niveauer. Mathias Jacobsen, tidligere FC Fredericia-spiller, bragte sin erfaring og flair for målfarlige situationer med sig, mens Mads Isaksen, en skarp angriber, havde tidligere vist sin målnæse på et højere niveau end Jyllandsserien. Bag dem i midterforsvaret stod Simon Smidt, en tidligere professionel spiller med erfaring fra udlandet. Hans defensive styrke og lederskab var afgørende for holdets stabilitet i de bagerste rækker. Med denne blanding af rutine og talent håbede Fredericia fF at kunne gøre livet surt for Esbjergs storfavoritter og skabe en mindeværdig aften på Madsby Enge.

Den gik ikke for F’erne

Netmaskerne blafrede dog allerede efter otte minutter, da Elias Andersen bragte Esbjerg foran 1-0. Et par minutter før pausen udbyggede Frederik Flaskager føringen til 2-0. Dette var en kold spand vand i hovedet på F’erne, der ellers havde haft et nærgående frisparksforsøg ved Mathias Jacobsen, som var tæt på at bringe eufori i Madsby.

Fredericia fF fortsatte med at kæmpe, men de to mål satte dem under pres inden pausen. Publikum, der stadig troede på mirakler, håbede på en stærk reaktion fra hjemmeholdet i anden halvleg.

Det skete dog ikke. Syv minutter inde i anden halvleg scorede Marcus Hansen til 3-0, og derfra gik det stærkt. Fredericia fF mistede energien og troen på sensationens mulighed, og Esbjerg udnyttede situationen til fulde. Målet til 3-0 åbnede sluserne, og Esbjerg tog kontrol over kampen med knusende effektivitet.

Med den ene scoring efter den anden løb de gæstende favoritter fra NordicBet Ligaen uimodståeligt fra Fredericia fF. Fredericias forsvar havde svært ved at modstå presset, og målmanden blev gang på gang overlistet. Hjemmeholdet kæmpede tappert videre, men energien og håbet forsvandt gradvist fra deres spil.

Til slut stod Esbjerg som suveræne vindere med en overvældende 8-0 sejr. Selvom resultatet var en hård pille at sluge for Fredericia fF, kunne de trods alt være stolte af deres kampånd og den indsats, de havde lagt for dagen foran de mange tilskuere i Madsby Enge. For Esbjerg blev det en triumferende aften, hvor de understregede deres styrke og klasse mod et modigt, men overmatchet Jyllandsserie-hold.