Det var lige ved og næsten. FHK pressede verdens bedste klubhold, Veszprém til det yderste, men den gik ikke til sidst. Ungarerne endte med at vinde 34-32 i de to holds Champions League-opgør.

FHK stod torsdag aften overfor deres på papiret sværeste modstander i denne sæsons Champions League-gruppe. Veszprém, en af Europas mest prestigefyldte klubber, ventede på hjemmebane i den mægtige Veszprém Arena. Holdet havde for nylig vundet VM for klubhold efter imponerende sejre over Barcelona og Magdeburg, og de var dermed i forrygende form – et klart billede på den store udfordring, der ventede det fredericianske mandskab.

Men det var et uimponeret FHK-hold, der gik ind på banen. De lod sig ikke skræmme af modstanderens meritter eller den intense atmosfære i arenaen, hvor publikum normalt spiller en afgørende rolle i hjemmeholdets succes. Thorsten Fries i målet agerede hurtigt et levende plankeværk, mens William Moberg styrede angrebsspillet med stor sikkerhed. Dette resulterede i, at FHK kom foran 5-4 efter de første ti minutter.

Veszprém, kendt for deres stærke kollektiv og individuelle kvaliteter, formåede dog at holde trit med FHK. De lod aldrig de danske gæster stikke af, men de kunne heller ikke for alvor få dem hægtet af. Efter 20 minutters spil var stillingen helt lige, 10-10, og det fik Veszpréms erfarne træner, Xavi Pascual, til at forlange timeout. Begge målmænd – Thorsten Fries for FHK og Mike Jensen for Veszprém – havde på det tidspunkt en imponerende redningsprocent på 41, hvilket afspejlede kampens intense og tætte karakter.

Hen mod slutningen af første halvleg begyndte FHK dog at vise svaghedstegn. De brændte flere store chancer, mens Veszprém udnyttede deres muligheder klinisk. Dette førte til, at ungarerne kunne gå til pause med en føring på 16-12.

Da anden halvleg begyndte, så det ud til, at Veszprém ville køre en komfortabel sejr hjem. De udbyggede hurtigt deres føring til 23-17, og FHK havde svært ved at finde en løsning på de teknisk overlegne ungarere. Men selvom situationen så dyster ud, begyndte kampen langsomt at ændre karakter. FHK viste en ukuelig vilje og nægtede at give op.

Et afgørende øjeblik kom, da Veszpréms tyske stregspiller, Evgeni Pevnov, fik direkte rødt kort i starten af anden halvleg. Det var en situation, der kunne have knækket ethvert hold, men FHK formåede at ryste det af sig. Ind i målet kom Sebastian Frandsen, som straks begyndte at præstere på højt niveau, mens FHK i angrebet skiftede til syv-mod-seks-spil med stor succes. Dette reducerede Veszpréms føring til blot fire mål, 26-22, med 18 minutter tilbage.

Spændingen steg yderligere, da FHK formåede at komme helt tæt på med ti minutter igen, hvor stillingen var 29-27. Det fik Pascual til at sende et bekymret blik mod sin bænk og kalde på Rodrigo Coralles, den spanske landsholdskeeper, der hidtil havde siddet ude. Coralles kom ind i kampens slutfase for at forstærke forsvaret, og selvom han leverede et par vigtige redninger, formåede han ikke at ryste FHK af sig.

Med halvandet minut igen var FHK kun bagud med tre mål, 33-30, og en dramatisk afslutning ventede. Først reducerede Kasper Young på straffekast, og kort efter fangede FHK bolden på kontra, hvor Anders Martinusen køligt sendte den i nettet til 33-32 med blot 35 sekunder igen.

Veszprém forlangte en sidste timeout for at trække tiden ud og sikre sejren. Ungarerne spillede bolden rundt og forsøgte at finde en åbning i det fredericianske forsvar. Til sidst måtte FHK tage chancen og lade en af Veszpréms spillere skyde, men bolden gik i nettet, og Veszprém kunne ånde lettet op med en kneben sejr på 34-32.

På trods af nederlaget kan FHK dog tage masser af positivt med fra kampen. De leverede deres bedste præstation i Champions League hidtil og kan med oprejst pande se frem mod de næste opgør. På papiret venter nemmere modstandere i de kommende kampe, hvor FHK møder Wisla Plock og Eurofarm Pelister på hjemmebane i Odense.

Men inden da venter en vigtig ligakamp mod TMS Ringsted på søndag, hvor FHK skal forsøge at omsætte den stærke præstation mod Veszprém til point i den hjemlige liga.