FC Fredericia var foran 2-0, og i det 92. minut kom holdet foran 3-2, men i den ordinære kamps sidste aktion scorede Silkeborg til 3-3. I den forlængede spilletid dukkede Ronnie Schwartz FC Fredericia og sikrede Silkeborg en sejr på 3-4.

FC Fredericia skulle forsøge at revanchere pokalsemifinalenederlaget fra april 2018. Dengang vandt Silkeborg 0-1 efter en tam affære, hvor ingen af holdene spillede prangende.

Siden dengang har FC Fredericia og Silkeborg mødtes i tre tællende kampe, og alle tre gange er det blevet til en Silkeborg. Generelt hører det til sjældenhederne, at FC Fredericia henter point mod Silkeborg. Siden 2003 er det blevet til to fredericianske sejre, og de er begge hentet på udebane.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Til at bryde den statistik havde Jonas Dal blandet kortene i forhold til normalt. Normale startere som Alexander Nybo, Steven Enna og Andreas Oggesen tog plads på bænken, og det følgende startopstilling:

Andreas Raahauge
Henry Uzo – Erik Nissen – Lukas Enevoldsen – Nicolaj Ritter
Christian Ege Nielsen – Mathias Gertsen
Martin Mikkelsen – Kristian Kirkegaard – Agon Mucolli
Anders Holvad

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Silkeborg-træner Kent Nielsen var ramt af lidt landsholdsafbud, og det gav følgende startopstilling:

Oscar Hedvall
Jeppe Gertsen – Simon Jakobsen – Anders Halskjær
Svenn Crone – Mads Kaalund- Filip Lesniak – Jeppe Okkels- Frederik Møller
Ronnie Schwartz

Dermed var Kent Nielsen ude på at teste noget af i Sydbank Pokalen, hvor han grundet landsholdsudtagelser manglede et par spillere, og han fik sig noget af et chok fra start.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

I det første minut opsnappede Anders Holvad en fejlaflevering og satte kurs mod mål, men Kristian Kirkegaard gled i bolden i afslutningsøjeblikket, og Silkeborg slap derfor med skrækken i første omgang.

Syv minutter inde i opgøret gik den ikke længere for Silkeborg. Henry “Uzo” havde sneget sig med frem i højresiden, og han tog chancen. Silkeborg-keeper Oscar Hedvall holdt ikke skuddet, og først over returen var Anders Holvad, der kynisk sparkede bolden i mål til 1-0.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Efter 13 minutter var Kristian Kirkegaard ved at fordoble føringen. Kirkegaard fik en stikning af dybden, men hårdt presset bagfra fik Kirkegaard ikke afsluttet ordentligt på Hedvall, der reddede forsøget.

Hvad Kirkegaard ikke formåede gjorde Holvad efter 23 minutter. Andreas Raahauge lavede en dårlig aflevering til Lukas Enevoldsen, der sendte en lang bold frem. Den endte med at stryge hele vejen over Silkeborg-forsvaret, og det gav en friløber til Holvad, der efter han havde fået bolden under kontrol sparkede bolden sikkert i mål til 2-0.

Minuttet efter scoringen fik Martin Mikkelsen chancen for at bringe FC Fredericia yderligere i front. Mikkelsen fik en friløber, men chancen lå til hans kolde højreben og skuddet blev derefter.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Agon Mucolli ville også forsøge sig. Efter 41 minutter satte han en Silkeborg-spiller af med en skudfinte, og fik afsluttet med venstrebenet, men Oscar Hedvall var vågen og reddede forsøget. I stedet for FC Fredericia kom yderligere foran fik Silkeborg i stedet reduceret med tre minutter tilbage af, da Filip Lesniak ud af ingenting fik reduceret. Lesniak havde ingen spillemuligheder, og derfor besluttede han sig af skude på mål. Skuddet endte med at stryge ind i det ene målhjørne helt uden chance for Andreas Raahauge.

Stik mod spil og chancer var der derfor spænding tilbage i opgøret, og agendaen på Jonas Dals snak i omklædningsrummet ændrede sig formentlig med reduceringsmålet, der gjorde, at stillingen ved pausen var 2-1.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Om det var det der gjorde, at Dal i pausen skiftede Martin Mikkelsen ud skal være usagt. Ind i stedet for kom FC Midtjylland-lejesvenden Nikolaj Kirk, der lagde sig direkte ind som Mikkelsens afløser på højrekanten.

Silkeborg lagde fra anden halvlegs start et hårdt tryk på FC Fredericia. I første omgang gav det ikke de store chancer, men Silkeborg var kommet sig over de to chokerende FC-scoringer.

Efter 55 minutter var det ved at give pote. Efter lidt småspil fik Jeppe Okkels bolden i venstreside af feltet, og han sendt et lumsk skud af sted langs jorden. Trods skuddet var drilsk på det våde græs reddede Andreas Raaghauge sikkert bolden.

Fem minutter senere kunne Raahauge intet stille op. I første omgang reddede FC-keeperen Okkels, men først over returbolden var Ronnie Schwartz, der levede op til sit kælenavn, Plaffeministeren. Sikkert sparkede han bolden i mål til 2-2.

Silkeborg ville mere. Jeppe Okkels forsøgte sig, men igen var Raahauge på sin plads, selvom skuddet var langs jorden på den sjaskvåde bane. Med et kvarters tid var det FC Fredericias tid til at forsøge sig. Det skete på en omstilling, hvor Kristian Kirkegaard sendte et skud mod mål, men trods besvær fik Hedvall reddet.

Som kampen anden halvleg skred frem kom FC Fredericia bedre med. Med 13 minutter igen var fredericianerne ved at slå til efter en dødbold. Ritter smækkede bolden indover, og ved bagerste stolpestod Holvad, men hans forsøg røg i sidenettet.

I det 87. minut var indskiftede Steven Enna på spil. Amerikaneren modtog bolden i feltet, og sendte forsøget mod det korte hjørne, men Oscar Hedvall hev en stor redning op ad ærmet.

Der var drama for alle pengene i overtiden. Først fik Nicolaj Ritter fat i en løs bold og med et dommedags hug sendte han FC Fredericia på 3-2, men i det absolut sidste sekund i den ordinære spilletid var det hjørnespark til Silkeborg, som kastede alt med frem. Blandt venner og fjender kom Andreas Heimer til vejrs og udlignede til 3-3. Dermed ventede der 2×15 minutters ekstra tid.

FC Fredericia var mest på bolden i første halvleg af den forlængede, men i det 103. minut slog Silkeborg til. FC Fredericia blev fanget i en omstilling, og foran mål var Schwartz, der gjorde det til 3-4.

Med alle midler forsøgte FC Fredericia at svare igen. I den forlængede spilletid blev det til comeback for Dennis Høegh, og på banen kom også Jacob Buus for at bringe noget fart ind på FC Fredericias hold, der virkede drænet for energi.

I de døende minutter af den forlængede spilletid pressede FC Fredericia på. Efter en dødbold i det 118. minut opstod der kaos i Silkeborgs felt. I det sidste minut var FC Fredericia igen ved at udligne, men det skete ikke og det endte derfor med en Silkeborg-sejr på 3-4.

https://www.sydbank.dk/privat/kontakt/afdelinger/afdeling?id=28020