Der var ingen slinger i valsen. I sikker stil vandt FC Fredericia 3-0 over B.93, og bevarer dermed andenpladsen i NordicBet Ligaen.

FC Fredericia tog lørdag eftermiddag imod B.93 på Monjasa Park i en kamp, der havde stor betydning for begge hold i NordicBet Ligaen. For hjemmeholdet var en sejr afgørende for at fastholde deres solide greb om andenpladsen i ligaen, hvilket ville sikre dem en gunstig position i jagten på oprykning til Superligaen. Samtidig var B.93 under pres for at hente tre point, da de kæmper for at komme indenfor i top-6, som giver adgang til oprykningsspillet.

B.93 stillede op med flere velkendte profiler, der hver især har markeret sig i dansk fodbold. Blandt dem var Nicklas Mouritsen, Jacob Egeris, Nicolaj Thomsen og den tidligere FC Fredericia-spiller Mikkel Wohlgemuth, der alle havde fået en plads i startopstillingen. Disse spillere bringer både erfaring og kvalitet til B.93’s hold, og det var tydeligt, at de var udset til at spille en afgørende rolle i forsøget på at sikre point mod deres tidligere klub.

For FC Fredericia var der dog en interessant udvikling, idet en af deres nøglespillere, Agon Mucolli, startede på bænken. Mucolli, som normalt er en central figur i holdets offensiv, blev formentlig holdt tilbage som en forsigtighedsforanstaltning efter den skade, han pådrog sig under mandagens kamp mod Hillerød. Hans fravær fra startopstillingen kunne potentielt have stor indflydelse på FC Fredericias angrebsspil, hvilket stillede større krav til de øvrige offensive kræfter i jagten på de tre point.

Kampen var knap nok kommet i gang, før B.93 viste deres farlighed. Allerede efter seks minutters spil var gæsterne fra Østerbro yderst tæt på at bringe sig i front. Det første store chance kom efter et hjørnespark, hvor B.93 fik afsluttet tæt under mål. Bolden blev sendt mod nettet, men en FC Fredericia-forsvarer stod klar på stregen og fik i sidste øjeblik afværget scoringen.

Kort efter opstod endnu en mulighed for B.93, denne gang efter endnu en dødbold. Nicolaj Thomsen, en af B.93’s mest rutinerede spillere, fandt plads i feltet og sendte et hårdt skud afsted mod mål. Skuddet så ud til at være på vej ind, men endnu engang kom en FC Fredericia-spiller til undsætning og fik heroisk reddet bolden på målstregen.

11 minutter inde i kampen var det FC Fredericias tur til at skabe farlige chancer. Daniel Kristjansson fik bolden efter et hjørnespark og leverede en præcis aflevering ind i feltet, hvor den fandt vej til Oscar Buch. Buch befandt sig i en god position tæt på mål, men det så ud til, at han blev fanget lidt uforberedt, som om han ikke helt havde forventet at modtage bolden i den situation. Det var en oplagt mulighed, som kunne have bragt FC Fredericia i front, men Buch formåede ikke at udnytte chancen fuldt ud, hvilket efterlod både ham selv og publikum med en følelse af, at den mulighed burde have resulteret i en scoring.

Fredericia kom i front

I det 18. minut kom FC Fredericia foran i kampen. Angrebet startede med Adam Andersen, der elegant fandt Daniel Kristjansson ude på kanten. Kristjansson tog et hurtigt træk og sendte et perfekt indlæg ind i feltet. Her var Asbjørn Bøndergaard på plads, hvor han steg majestætisk til vejrs og med et kraftfuldt hovedstød sendte bolden i nettet til 1-0. Det var et mål, der både viste Bøndergaards styrke i luftrummet og Fredericias evne til at udnytte deres angrebssekvenser effektivt.

B.93 gav dog ikke op. Efter 26 minutter skabte en dødbold på ny problemer for FC Fredericia, da Valdemar Birksø ikke fik clearet bolden ordentligt. Situationen førte til, at bolden endte hos B.93’s Osman Addo inde i feltet. Addo forsøgte hurtigt at afslutte, men fik ikke ordentlig træf på bolden, hvilket gjorde afslutningen ufarlig.

FC Fredericia kunne gå til pause med en komfortabel føring på 2-0. I første halvleg havde hjemmeholdet vist sig som det klart bedste hold på banen, dominerende både spil og chancer. Dog var der også grund til refleksion, for selvom Fredericia havde kontrol over kampen, skulle de være taknemmelige for, at de ikke var kommet bagud tidligt i opgøret. B.93 havde flere gange været tæt på at bryde igennem Fredericias forsvar, især i kampens indledning, hvor det krævede heroisk forsvarsspil og held at holde gæsterne fra måltavlen.

Kampen blev lukket

I begyndelsen af anden halvleg kunne man have forventet, at B.93 ville komme ud med fornyet energi og forsøge at presse FC Fredericia for at få reduceret. Men den forventede reaktion udeblev, og i stedet fortsatte Fredericia med at dominere spillet. I det 59. minut blev kampen reelt afgjort. Anders Dahl sendte et præcist indlæg ind i feltet, hvor Jonathan Lindekilde steg til vejrs og headede bolden i nettet til 3-0. Med denne scoring syntes kampen at være lukket, og FC Fredericia havde nu en komfortabel føring, der syntes svær for B.93 at indhente.

Med FC Fredericias mål til 3-0 faldt intensiteten i kampen markant. B.93 mistede tydeligt troen på et comeback, og deres spil blev mere afventende og præget af manglende energi. Samtidig havde FC Fredericia ingen grund til at tage unødige risici, da sejren nu syntes sikker. Alligevel fortsatte hjemmeholdet med at dominere spillet, især i boldbesiddelsen, hvor de med ro og overblik kontrollerede kampens tempo. Fredericia spillede klogt og disciplineret, hvilket forhindrede B.93 i at skabe noget nævneværdigt i de resterende minutter af kampen.

FC Fredericias dominans i kampen blev tydeligt understreget af, at cheftræner Michael Hansen kunne tillade sig at skifte hele den centrale midtbaneakse ud i løbet af anden halvleg. Det er en usædvanlig situation, som sjældent ses i en tæt kamp, men det vidnede om den komfortable føring og kontrol, som Fredericia havde opbygget. Moses Opondo, William Madsen og Jonathan Lindekilde blev alle erstattet, hvilket gav Felix Winther, Jakob Jessen og Daniel Haarbo mulighed for at komme på banen. Disse udskiftninger viste ikke kun dybden i Fredericias trup, men også den taktiske fleksibilitet, som holdet havde til rådighed i en kamp, hvor udfaldet allerede syntes afgjort.

Der blev ikke scoret yderligere i kampen, og FC Fredericia kunne dermed sikre sig en overbevisende 3-0-sejr. Med denne sejr cementerede de deres andenplads i NordicBet Ligaen.

Næste gang fredericianerne skal i aktion, bliver på lørdag, hvor der venter en spændende topkamp mod AC Horsens på Monjasa Park.