POLITIK. Fredericia AVISEN havde torsdag d. 08. maj 2025 besøg på STATIONEN af Pernelle Jensen og Erik Nielsen, som begge er kandidater for Venstre i Fredericia til kommunalvalget d. 18. november 2025. Pernelle Jensen som erfaren Byråds- og Regionrådspolitiker og Erik Nielsen som en af Venstres nye kandidater til kommunalvalget. Venstre i Fredericia går til kommunalvalget med historisk optimisme og et usædvanligt stærkt og bredt sammensat kandidathold. Det står klart efter en samtale med Pernelle Jensen og Erik Nielsen fra Venstre i Fredericia.
Et historisk stort kandidathold
Pernelle Jensen, der selv genopstiller til både kommunal- og regionsrådsvalget, ser med stor glæde på Venstres stærke hold:
“Vi er jo mere glade for at have et stort kandidathold denne gang. Altså, vi er jo 18 på kandidatlisten, og det er jo historisk. Det har vi jo ikke været før, og nu har jeg været med i en del valg, og vi har aldrig været så mange kandidater. Og det oplever vi jo også som en positiv stemning omkring Venstre, når vi kommer rundt.”
Ifølge Pernelle Jensen er styrken netop den brede repræsentation, både geografisk og interessebaseret:
“Vi er et stort hold af 18 kandidater, der dækker bredt set geografisk i kommunen, men jo også inden for interesseområder. Og det er jo også det, som jeg synes, der gør Venstres hold denne gang rigtig, rigtig stærkt. Det er, at vi er så bredt favnende. Og det er jo godt både for politikudviklingen, men det er også godt for byen, fordi så er der jo nogen, man kan stemme på, også ude lokalt, hvor man er, der kan varetage ens interesser. Og det synes jeg er en styrke.”
Ny kandidat med stærk faglig profil
Erik Nielsen stiller op for første gang, og han ønsker at bidrage med sin faglige baggrund og erfaring som ingeniør:
“Jeg er uddannet ingeniør og teknisk orienteret i min tilgang til hverdagen. Jeg er meget fagligt betonet og faktabaseret i min tilgang og drift af, hvordan min hverdag ser ud, og hvordan jeg ser verden, når jeg møder den. Og det synes jeg gerne, at jeg vil prøve at stille til rådighed.”
Hans motivation for at stille op bunder også i ønsket om en mere faktabaseret tilgang til byrådsarbejdet:
“Jeg synes, at byrådet trænger til en profil med en faglig baggrund. Uden at jeg kender de andre kandidaters baggrunde specielt godt, så er det i hvert fald min indgangsvinkel til at stille op nu.”
Erik Nielsen har en dyb lokal tilknytning til Fredericia, som han beskriver således:
“Jeg har jo i og for sig boet i byen, jeg vil sige stort set altid. Mine forældre flyttede hertil, da jeg var to fra Vejle, og jeg har jo faktisk boet i Fredericia altid. Derfor er jeg jo også hjemmehørende. Jeg kender jo stort set hver krog af byen og kommunen.”
Valget af Venstre var naturligt for ham:
“Jeg er igennem min opvækst og min modning i livet kommet fra nogle forældre, der har været arbejdende og fagligt engagerede. Men fra min egen personlige modning er jeg blevet mere liberal. Jeg er selfmade i forhold til, hvor jeg er i dag. Så jeg er mere på den liberale tankegang, at dem, der kan selv, de skal også have lov til det. Og det passer meget godt med Venstre.”
Infrastruktur og social ansvarlighed
Erik Nielsen lægger ikke skjul på, at han især brænder for udviklingen af byens infrastruktur:
“Jeg er utroligt engageret i vores infrastruktur, vores veje, vores udbygning af forskellige erhvervsområder, boligområder, skoler osv. Det taler til min egen faglige baggrund og min uddannelse, og jeg har jo lige så meget socialt engagement ved siden af.”
For Erik Nielsen handler det om at være del af et stærkt hold:
“Hvis nogen skulle vælge mig til byrådet, og byrådets konstituering skulle pege på mig, som skulle tage noget inden for skoleområdet eller familieområdet, så ville det også være et sted, hvor jeg ville engagere mig fuldt ud. Det handler om at sætte os selv som et hold.”
Ordentlighed og åbenhed
Et særligt fokusområde for Erik Nielsen er ønsket om større åbenhed og ordentlighed i kommunikationen mellem kommune og borgere:
“Noget af det, jeg godt kunne tænke mig at være garant for, hvis jeg bliver valgt, det er den her ordentlighed. Vi hører dem sige: ‘Det skal vi nok blive bedre til næste gang.’ Men jeg synes bare, at vi oplever det alt for lidt. Vi skal nok blive bedre til at kommunikere, men vi hører jo ikke ret meget.”
Han ønsker at ændre det billede, mange borgere har af kommunen som en modstander:
“Det skal jo ikke være sådan, at når man har en sag eller en forretning med det offentlige, at man kommer med frygt og en tilgang til, at det her bliver op ad bakke, og nu skal jeg ind og slås for at få min ret. Det kunne jeg godt tænke mig at arbejde på.”
Erfaring fra offentlig administration
Erik Nielsen kommer med erfaring fra offentlige forvaltninger i både Vejle og Assens kommuner, hvor han har arbejdet med administration og sagsbehandling:
“Aktuelt er jeg ansat ved Assens Kommune. Der har jeg været i fire år. Og ellers har jeg jo været ved Vejle Kommune i fem og et halvt år og halvandet år ved Varde Kommune. Så jeg har jo sådan 10-11 års erfaring fra administrationssiden.”
Denne baggrund giver ham forståelse for det kommunale maskinrum:
“Jeg ved godt, hvad det vil sige at skrive en sagsfremstilling til udvalg og til byrådet. Men hvad der sådan foregår, når vi har afleveret papiret til politikerne, og de går ind og lukker døren til forhandlingerne, det har jeg jo ikke så meget kendskab til.”
Dialog og konstruktivt samarbejde
Pernelle Jensen supplerer med vigtigheden af en konstruktiv dialog og en positiv tilgang:
“Hvor der er mennesker ansat, vil der jo være menneskelige fejl en gang imellem. Så skal man jo bare lære af de fejl. Og det er i hvert fald den kultur, som jeg også synes, at vi politisk prøver at sige videre til kommunen.”
Hun fremhæver samtidig betydningen af åbenhed og borgerinddragelse:
“Der er også holdt byrådsmøder ude blandt folk, temamøder omkring velfærdsteknologi for at åbne op og invitere borgerne til at komme med gode råd og idéer til os. Det er jo det, vi gerne vil i Venstre.”
Venstre ønsker at være et åbent parti, understreger Pernelle Jensen:
“Det var jo også med vores opfordring, at vi fik genindført spørgetiden i byrådet, for den var jo væk i en periode. Det synes vi faktisk var helt forkert, fordi det er jo et forum, hvor man kan komme og spørge. Og hvis man ikke kan gøre det i byrådssalen, hvor kan man så gøre det henne?”
Frem mod valget Pernelle Jensen og Erik Nielsen står nu sammen med resten af Venstres kandidathold klar til at føre en valgkamp, der bygger på åbenhed, ordentlighed og dialog, og hvor en bred vifte af fagligheder og erfaringer bliver bragt i spil til gavn for Fredericia Kommune.