Det er tvivlsomt, hvad man skal lægge i FHK’s sejr på 32-25 mod HC Midtjylland. Det virkede, som om fredericianerne havde et ekstra gear, der aldrig blev taget i brug, men enkelte spillere skilte sig ud.

De kom, så og sejrede – uden for alvor at få sved på panden, hvilket var, hvad man havde håbet og forventet. Det skulle blive en gentagelse af kampen mod Skive, og derfor var der ikke overladt noget til tilfældighederne. FHK drog mod Sportscenter Herning allerede klokken 15:30, selvom kampstart først var klokken 19:00.

Dermed var stilen lagt. Der skulle ikke være undskyldninger for noget som helst, og derfor blev spilletiden heller ikke jævnt fordelt. Gudmundur Gudmundsson spillede i kampens første 50 minutter med det, han anså for at være det bedste hold i netop de momenter, kampen befandt sig i.

Det var nok til at sikre en komfortabel sejr på 32-25 og dermed tage endnu et skridt mod Final4. Hvem FHK møder i kvartfinalen afgøres på tirsdag.

adp-as.dk

Sebastian Frandsen (2): Han blev passeret ti gange og havde kun to redninger. Frandsen kan helt sikkert gøre det bedre.

Thorsten Fries (5 – Man of the Match): Fremragende indhop af Fries, der i øvrigt blev far til tvillinger i onsdags og egentlig ikke skulle have spillet en rolle i kampen. Men med Frandsens start var det nødvendigt. Fries leverede flere store redninger på 100 procent-chancer og endte med en redningsprocent på 42,31. Fortrinligt af nybagte far Fries.

Martin Bisgaard (3): To brændte afslutninger ligner ikke Bisgaard, men han scorede til gengæld fem mål, hvilket opvejer de brændte chancer.

Frederik Jægerum (UB): Fik kun de sidste par minutter.

Reinier Taboada (4): Baseret på kampens første kvarter skulle cubaneren have topkarakter, da han gjorde, hvad der passede ham. Senere fik HCM mere fokus på ham, og han faldt lidt ud af kampen. Endte dog med seks mål på seks forsøg.

Mads Kjeldgaard (3): Dækkede op i det meste af anden halvleg og fik lidt spilletid i angrebet, hvor det blev til et enkelt mål og et brændt straffekast.

Arnór Vidardsson (UB): Spillede kun de sidste par minutter.

William Moberg (3): Det er tydeligt, hvad den svenske playmaker kan. Han har fart i benene og god spilforståelse, men fejlprocenten var også høj. Lavede ni assists og tre mål, men også fem tekniske fejl, hvilket er lidt for meget.

Jonas Kruse (UB): Fik kun spilletid i slutminutterne.

Anders Martinusen (4): Skarp i afslutningerne, hvor det blev til fem mål på seks forsøg.

Kasper Palmar (4): Viste det samme som i træningskampene: en uovertruffen skudarm. Lavede fire mål på fire forsøg.

Fredrik Mossestad (3): Gjorde det, man kunne forvente som ene mand på fløjen i fraværet af Young. Scorede på de to eneste muligheder, han fik.

Evgeni Pevnov (4): Den rutinerede tysker skuffede ikke. Fem mål på fem forsøg.

Lasse Balstad (4): Holdt forsvaret godt sammen i det meste af kampen.

Einar Olafsson (UB): Spillede ikke nok.

Mads Emil Møller (UB): Spillede ikke nok.

Cheftræner Gudmundur Gudmundsson (4): Ros for at få holdet til at levere en meget disciplineret indsats, men han kunne have fordelt spilletiden bedre. Eksempelvis kunne Moberg have fået pauser, da han lavede for mange fejl i afleveringerne. Her kunne enten Kruse eller Kjeldgaard have fået et indhop som playmaker.