Mandag aften blev der afholdt et vigtigt møde i ADP Loungen i Fredericia Idrætscenter, hvor omkring 50 engagerede borgere deltog for at give deres input til Fredericia Kommunes nye politik for Kultur, Idræt og Oplevelser. Mødet var en del af kommunens bestræbelser på at udvikle en relevant og virkningsfuld politik, som understøtter Vision2033, der sætter den politiske retning for kommunen frem mod 2033.

Vision2033, som er vedtaget af Fredericia Byråd, sigter mod at skabe en sammenhængende og bæredygtig udvikling for kommunen. Som en del af denne vision ønsker byrådet at udvikle tværgående politikker, der skal fremme trivsel og livskvalitet for alle kommunens borgere. Den nye politik for Kultur, Idræt og Oplevelser er en af disse vigtige politikker, og den har til formål at styrke fællesskabet, skabe sammenhængskraft og fremme både fælles og personlig udvikling gennem kultur, sport og dagligdags oplevelser.

Mødet i ADP Loungen var præget af en høj grad af engagement fra deltagerne, som omfattede flere medlemmer fra kommunens forvaltning samt byrådsmedlemmerne Anette Hyre, Turan Savas, David Gulløv, Bente Ankersen, Niels Martin Vind, Peder Tind, Connie Maybrith Jørgensen og Susanne Eilersen. Disse politikere var til stede for at lytte til borgernes erfaringer og idéer og for at sikre, at den nye politik afspejler befolkningens behov og ønsker.


Der blev budt velkommen af Susanne Eilersen, formand for Bosætnings- og Turismeudvalget. Hun sagde:

– Vi er kommet for at lave en ny strategi. Vi vil gerne have en dialog med oplevelser, der spiller ind i Vision2033. Det gælder borgere fra 0-100 år, og i forhold til at være en tiltrækningskommune og kan score turister samtidig. Så det går hånd i hånd. Vi vil have, at borgerne er aktive og ikke er ensomme og laver fælles aktiviteter. Vi vil have jeres input til at bruge naturen mere og lave flere kulturelle oplevelser, sagde Eilersen.

Derefter overlod hun ordet til formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Peder Tind (V), sagde følgende:

– Vi er i gang med at lave en politik for oplevelsesdelen, der spiller sammen. Det er svært at isolere den ene fra den anden. Det handler om at få mest muligt ud af vores i forvejen gode by. Forvaltningen har fået 250 spørgeskemaer ind, og de har haft dialog med foreninger. Det giver lyst til at bidrage. Vi har fokus på unikke oplevelser 365 dage om året. Vi vil finde de gode ideer, der udvikler vores by. Vi skal ikke finde hullerne i osten, men styrke byen, forklarede Tind.

Kultur- og Idrætschef Kasper Findahl fremlagde byrådets vision og fremhævede de vigtigste mål:

– Byrådet har vedtaget visionen med tre ben: grøn omstilling, muligheden for unikke oplevelser og at være børnefamiliernes førstevalg. Det handler om at sætte en retning. Politikerne har besluttet, at det er for alle aldersgrupper. Vi kan ikke arbejde med alle aspekter altid. Vi kan arbejde i den og den retning. Fx kunne det være de unge mennesker, der falder ud af foreningslivet i 7. klasse. Det ser værre ud i Fredericia end i de andre kommuner. Indsatsen er også at få ældre til at bevæge sig, sagde Kasper Findahl.


Derefter gik arbejdet i gang. Mødet var struktureret således, at der var tre forskellige emner, og alle deltagerne skulle diskutere hvert emne. Der var opsat borde med emnerne, og hver session varede omkring 20 minutter, hvorefter deltagerne roterede til det næste emne. Der blev talt flittigt, og der kom mange gode indspark til politikerne og forvaltningen, som kunne tage idéerne med sig til det videre arbejde med at udforme og tilpasse politikken til Vision2033. Arbejdet fortsætter, og med 380 besvarelser på et spørgeskema, der kører frem til den 20. maj, vil disse input også bidrage til udformningen af politikken.