FHK pressede torsdag aften ungarske Veszprém til det yderste. På pressemødet efter kampen sagde målmand Thorsten Fries, at det var en oplevelse for livet for FHK’erne.

Torsdag aften bød på en mindeværdig oplevelse for Fredericia Håndboldklub (FHK), da de i deres Champions League-opgør stod over for den ungarske storklub Veszprém, der netop har vundet VM for klubhold. Veszprém, der er kendt for at have besejret både Barcelona og Magdeburg, viste sig som en formidabel modstander, men FHK leverede en af deres stærkeste præstationer nogensinde på den europæiske scene. Selvom kampen endte 34-32 til Veszprém, var den langt tættere, end mange havde forventet.

Fra kampens start var det tydeligt, at FHK ikke havde tænkt sig at lade sig overmande af de ungarske giganter. Thorsten Fries, der startede i målet for FHK, stod som en uigennemtrængelig mur i første halvleg. Gang på gang forhindrede han Veszpréms ellers skarpe angribere i at finde vej til nettet, og hans redninger var afgørende for, at FHK kunne blive i kampen.

– Jeg synes, det er fantastisk at spille her. Jeg er virkelig stolt, stolt af vores hold. Det var en fantastisk kamp. Jeg tror ikke, nogen havde forventet, at det ville være så tæt, bortset fra os selv,. Gudmundur (FHK’s træner) er utrolig dygtig til at give os selvtillid til hver kamp, selv når de tidligere præstationer ikke har været så gode. Så vi troede på det i dag, og vi viste Fredericias kvalitet. Jeg synes, begge hold spillede utrolig godt, og til sidst vandt Veszprém. Men det var en fantastisk kamp for os, og jeg håber, vi fortsætter i samme stil, sagde Thorsten Fries.

FHK leverede en imponerende indsats i første halvleg, hvor de gik op imod det magtfulde Veszprém-hold. Efter ti minutters spil kunne de endda prale af en 5-4-føring, og spillet fungerede særligt godt takket være William Mobergs sikre styring af angrebene. Veszprém blev holdt i skak i store dele af halvlegen, men langsomt begyndte det ungarske hold at udnytte deres dybde og kvalitet. Mod slutningen af første halvleg lykkedes det hjemmeholdet at opbygge en føring på 16-12, og det lignede, at Veszprém kunne trække fra.

Efter pausen udbyggede Veszprém deres føring yderligere, og FHK var på et tidspunkt bagud med seks mål. Men i stedet for at kollapse viste Fredericia-holdet stor mental styrke. Med syv mod seks-spil i angrebet og Sebastian Frandsen, der tog over for Thorsten Fries i målet, begyndte FHK langsomt at indhente Veszpréms forspring. På trods af en direkte udvisning af deres tyske stregspiller, Evgeni Pevnov, kæmpede FHK sig tilbage og reducerede Veszpréms føring til 26-22 med 18 minutter igen.

Spændingen steg yderligere, da FHK kom tættere på og kun var to mål bagud med ti minutter igen. Veszpréms træner, Xavi Pascual, blev tvunget til at foretage et målmandsskifte og satte den spanske landsholdskeeper Rodrigo Coralles på banen i slutfasen. Men selv det var ikke nok til at knække FHK’s moral. Med halvandet minut tilbage reducerede FHK endnu en gang, og med en stilling på 33-32 var et mirakel pludselig inden for rækkevidde.

– Det var utroligt. Det var, tror jeg, for hver spiller i Fredericia, en oplevelse for livet. Jeg tror, mange spillere her havde tænkt, at de aldrig ville opleve noget som dette. Så at spille her og spille så godt, det synes jeg er fantastisk, sagde Thorsten Fries, der efter kampen udstrålede stolthed over holdets præstation.

Til sidst trak Veszprém det længste strå med en sejr på 34-32, men FHK kunne forlade banen med hævet hoved. De havde vist, at de kunne konkurrere på højeste niveau i Europa, og selvom sejren glippede, demonstrerede de fredericianske håndboldspillere både karakter og vilje, som lover godt for fremtidige udfordringer.