Skolemesterskaberne i E-sport sætter Danmark på kortet som en nation, der værdsætter innovation og fællesskab, og som anerkender, at digitale kompetencer er lige så vigtige som de traditionelle.
E-sport er ikke længere kun en hobby for de få – det er blevet en global bevægelse, der engagerer unge i samarbejde, strategi og digital dannelse. Nu får grundskoleelever i hele Danmark endnu en mulighed for at deltage i denne spændende verden, når 3. udgave af Skolemesterskaberne begynder i januar 2025.
En landsdækkende konkurrence med et formål
Skolemesterskaberne har som mål at tiltrække mindst 75 hold fra grundskoler over hele landet. Begivenheden sigter mod at være en samlende oplevelse, der styrker fællesskabet og skaber værdi for de unge – både på og uden for skærmen.
– E-sport giver fællesskab og kompetencer til senere i livet.
Søren Omholt, far til drenge i 3., 7. og 8. klasse, deler sin begejstring for Skolemesterskaberne:
– Som forælder til et barn, der elsker gaming, er det fantastisk at se et initiativ som Skolemesterskaberne. E-sport giver børn mulighed for at dyrke deres interesse sammen med vennerne i en positiv og kompetitiv ramme, hvor de blandt andet lærer samarbejde og kommunikation. Fællesskabet og muligheden for at deltage på tværs af alderstrin, er noget børnene sætter stor pris på, og som giver dem kompetencer, de kan bruge senere i livet, siger Omholt.
Støtte fra prominente navne
Skolemesterskaberne nyder godt af støtte fra prominente samarbejdspartnere. Blandt disse er Simon Kjær, tidligere landsholdsanfører i fodbold, Anders Vejrgang, professionel EA FC-spiller og europamester, HooXi (Rasmus Nielsen), vinder af IEM 2023 i CS, og Daniel Vorborg, tidligere medejer af Copenhagen Flames.
– Vi skaber rammerne for digital dannelse
Deltagelse i Skolemesterskaberne giver eleverne:
- Muligheden for at repræsentere deres skole i en landsdækkende turnering.
- Et trygt online-miljø, hvor de lærer at arbejde sammen og bruge teknologi ansvarligt.
- Oplevelser, der styrker fællesskab og fremmer digital dannelse.
Alle indledende runder af turneringen spilles online fra 2. januar, hvilket gør det muligt for eleverne at deltage direkte fra deres egen skole eller et lokalt samlingspunkt. Dette sikrer, at skoler over hele landet kan være med. Finalen i Fredericia bliver kulminationen på en turnering, hvor samarbejde og fællesskab er i centrum.
Finale-eventet i Fredericia
I finalerne vil der blive dystet på en hovedscene med storskærme, kommentatorer og livestreaming. Dagen byder på opvisningskampe, konkurrencer, give-aways, et stort expo-område med gamingmuligheder og meget mere. Der vil også være et LAN-event med plads til 100 deltagere, som gør finalen til en uforglemmelig oplevelse for både deltagere og tilskuere.
Skolemesterskaberne er et ikke-kommercielt projekt, som drives af Kirstinebjergskolen i Fredericia Kommune sammen med en styregruppe og seks arbejdsgrupper. Alle, bortset fra de ansatte på Kirstinebjergskolen, deltager ulønnet i projektet.