Store dele af Danmark kan se frem til et vådt og blæsende onsdagsdøgn og i Jylland ventes der at falde ret store mængder regn. Det oplyser DMI

– Vi har derfor udsendt DMI Varsel samt DMI Risiko for kraftig regn for Jylland, hvor der ventes at falde op mellem 30 og 50 mm regn mellem onsdag aften og torsdag aften, fortæller vagtchef Anja Bodholdt fra DMI.

Den kraftige regn skyldes, at en koldfront bevæger sig ind over Jylland vestfra og bliver herefter liggende det meste af onsdagsdøgnet, og det betyder altså, at der kan nå at falde meget regn over samme område. Det er endnu usikkert, hvor der vil falde mest regn, da det afhænger af koldfrontens bevægelse, men prognoserne antyder, at de største mængder vil falde i Midtjylland.

– Samtidig med regnvejret vil det også blive temmelig blæsende fra sydvest med jævn til hård vind i hele landet. Foran koldfronten, altså i den sydlige og østlige del af landet, vil der ligeledes komme kraftige vindstød – op til hård eller stormende kuling. Men det er også her, man vil opleve de højeste temperaturer, da man her kan fornøje sig med hele 16-17 grader og betydeligt mindre regnmængder, slutter Anja Bodholdt.