Dansk Folkeparti kæmper for at få Store Bededag tilbage som lukkedag i skolerne, men nu har en orientering fra forvaltningen i Frederecia for alvor sat sindende i kog hos partiet. Susanne Eilersen er rasende over et nyt forslag, om at gøre den 3. januar til lukkedag i stedet for Store Bededag. Det er en lusket måde at omgå Dansk Folkepartis ønske om at bevare dansk kultur, mener Eilersen, der også er viceborgmester i Fredericia Kommune.

Susanne Eilersen er utilfreds med den manglende kommunikation fra Børne- og Skoleudvalget omkring forslaget. Hun mener, at det er direkte uordenligt af forvaltningen.

– Det føles som om, at demokratiet bliver ignoreret, når der skal luskede manøvre til for at gennemføre forslag, i det sekund, de er ubehagelige for borgerne. Den måde at drive forvaltning på er ikke gangbar, slet ikke i en sag, som kan have en negativ indvirkning på samfundet og borgernes identitet. For Dansk Folkeparti er det derfor ikke blot en fridag, men en vigtig del af dansk kultur, som vi vil kæmpe for at bevare, slår Susanne fast.

Hun er tydeligt frustreret over, at der ikke er blevet informeret om forslaget, inden det blev stillet. Hun påpeger, at partiet har foreslået at beholde Store Bededag som lukkedag, og at det derfor er uprofessionelt og respektløst at foreslå en anden dag uden at informere partiet først. Eller som minimum sørge for, at de bliver hørt.

– Der er en kløft mellem byrådet og forvaltningen, som kun bliver dybere, når sager som denne ikke bliver håndteret ordentligt. Det er en skuffelse ikke at være blevet vejledt i denne sag, vi er blevet gjort til grin. Forslaget her er ikke forskelligt fra Dansk Folkepartis ændringsforslag, bortset fra den valgte dato. Det virker som om, at man bevidst prøver at omgå Dansk Folkepartis forslag, hvilket er uacceptabelt, udtrykker hun frustreret.

Hun mener, at demokratiet undermineres af sådanne manøvrer, ifølge Susanne kan demokratiet åbenbart sættes til side, når det passer forvaltningen. Hun er ikke sikker på, om DF har mulighed for at få sagen op i byrådssalen igen, men det er tydeligt, at partiet vil fortsætte kampen for at bevare det som, for dem, er tradition.

– Det undrer mig dybt, hvorfor dette forslag kun er blevet præsenteret som en orienteringsag, så Børne- og Skoleudvalget ikke har en mulighed for at tage stilling til det. Den fremgangsmåde fratager byrådets partier deres standsningsret og forhindrer dem i eventuelt at stemme imod forslaget. Lukkedagen for folkeskolerne skal finde sted, bare ikke på den dag som partiet har foreslået i, hvad der mest af alt virker til at være i trods mod os i Dansk Folkeparti. Jeg ser det som et forsøg på at omgå vores ønsker, det sætter spørgsmålstegn ved hele processen og gennemsigtigheden i kommunens beslutninger, uddyber Susanne Eilersen.

Den manglende kommunikation imellem udvalg og forvaltningen kan være et symptom på en større brydning mellem byrådet og forvaltningen. Hvis der ikke er åbenhed og kommunikation mellem de to instanser, er det nemt at misforstå hinanden og skabe frustrationer som den nuværende. Beslutningerne og forslag her påvirker de fredericianske borgeres dagligdag. Det er afgørende at byrådet og forvaltningen arbejder sammen og sikrer, at beslutninger træffes i samråd.

Det er ikke hensigten

Ifølge konstitueret kommunaldirektør Mette Heidemann handler det om at finde den bedste løsning på den nuværende situation. Forvaltningen har foretaget en grundig faglig vurdering og har fundet en model, der bedst imødekommer elevernes og deres forældres behov.

– Forvaltningen har siden marts været i gang med at finde en model og har foretaget en faglig vurdering. Det handler bestemt ikke om at trodse DF, men om at tilrettelægge med hensyn til eleverne og deres forældre, når nu situationen er, som den er, skriver Mette Heidemann, til AVISEN.

Selve sagsfremstillingen dækker allerede de væsentlige punkter og relevante detaljer i sagen.

– Som forvaltning er der ikke meget at tilføje til det, som er beskrevet i sagsfremstillingen, forklarer hun.

Intet er gjort for at trodse Dansk Folkeprti eller nogen andenpart, det handler om at tage hensyn til eleverne og deres forældre i en udfordrende situation.

Beslutningen er ikke truffet let eller uden grundlag, forvaltningen bestræber sig på at tilrettelægge en løsning, der fungerer bedst for alle.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her