Kære læsere.

Den 1. januar 2024 kan Danske Digitale Medier A/S slå dørerne op for nye faciliter på den bevaringsværdige bygning i bunden af Norgesgade i Fredericia. Muligheden for at komme til at ligge på en central placering i det nye og friske område i nærheden af Kanalbyen er en af årsagerne. En anden er, at vi har brug for mere plads, da vores medievirksomhed vokser.

Ikke mindst Fredericia Magasinet er blevet godt modtaget af fredericianerne, men også vores behov for at dække regionens byer gør, at vi skal udvide kapaciteten. Nye magasiner og aviser er ved at blive udviklet til disse byer. I en tid, hvor mange lokale virksomheder er under pres, fastholder vi vores stærke integration med erhvervslivet i Fredericia. Som en virksomhed med rødder i byen, ønsker vi at være synlige.

Beliggenheden på Norgesgade 48 er særdeles attraktiv. Mange af byens borgere og turister kommer forbi rundkørslen. Vi vil senere fortælle, hvad man konkret kan forvente af nye tiltag fra Danske Digitale Medier A/S. Men allerede nu vil vi takke ikke mindst Fredericia og Middelfart for den enorme opbakning og de gode partnerskaber.

Norgesgade 48. Foto: AVISEN

– Det er en utrolig smuk statisk bygning, den har en helt fantastisk beliggenhed med cirka 8.000 biler, der kører forbi i døgnet og til lejemålet medfølger, der 20 p-pladser, fortæller ejendomsmægler Niels Henrik Billund.

Niels Henrik Billund er heller ikke i tvivl om, at det er en god beliggehed.

– Det er en historisk bygning, hvor den nye lejer får mange muligheder. Det er ikke kun de mange p-pladser, der er i høj kurs i centrum af Fredericia, men også et stort udenomsareal som lejeren disponerer over. Derudover er der et dejligt stort rum i stueplan og flere rum på 1. salen, men det er den smukke bygning og beliggenheden, der giver bygningen en stor værdi. En bygning, der også rummer historien om jernbanen og færgefarten i Fredericia og Danmark. I dag er Norgesgade 48 centralt placeret mellem centrum og den nye bydel Kanalbyen, hvilket helt klart er en stor fordel, siger Niels Henrik Billund.

Norgesgade 48. Foto: AVISEN

Historien bag bygningen

Jernbanen kom til Fredericia i Oldenborggade i 1866. Herfra var der færgefart til Fyn. Retiradebygningen fik efter Banegårdens flytning i 1936, til den nuværende placering uden for voldene, ny funktion som værksted for DSB og Banedanmark.
Arkitekten er sandsynligvis DSB’s hovedarkitekt Heinrich Wenck, som afløser N.P.C. Holsøe som hovedarkitekt i 1894, en stilling som Wenck holder frem til 1921. Heinrich Wenck er særdeles aktiv i sine år som hovedarkitekt og i sin tid ved DSB, tegner han over 300 bygninger herunder Københavns Banegård.

Norgesgade 48. Foto: AVISEN

Bygningen er nænsomt restaureret udvendigt med nyt skiffertag og facaderne er omfuget og renoveret. Oprindelige vinduer, døre og porte er restaureret. Med sin beliggenhed ved en af indfaldsvejene til Fredericia by og ved siden af Fredericia gamle banegårdsbygning danner huset en slags port til midtbyen og indikerer, at byen breder sig ned mod kanalbyens kvarter.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her