De danske håndboldherrer har sikret sig en plads i OL-finalen for tredje gang i træk efter en nervepirrende sejr på 31-30 over Slovenien i semifinalen.

Danmark dominerede størstedelen af kampen og gik til pause med en komfortabel føring på 15-10. Magnus Landin var kampens topscorer med seks mål og spillede en central rolle i at opbygge det danske forspring.

Selvom Danmark længe så ud til at have kontrollen, blev slutningen af kampen dramatisk. Med blot ét minut tilbage på uret reducerede Slovenien til 31-30, og spændingen steg yderligere, da Mikkel Hansen misbrugte et straffekast kort efter. Dette gav Slovenien en sidste chance for at udligne.

Med 15 sekunder tilbage sendte slovenerne bolden mod mål, men Niklas Landin stod i vejen med en afgørende redning. Dommerne valgte at tjekke video for at vurdere, om der skulle dømmes et straffekast, men afgørelsen blev et nej, og Slovenien måtte nøjes med et frikast efter tid. Det formåede de ikke at udnytte, og Danmark kunne dermed fejre sejren.

I finalen venter Tyskland, der tidligere på dagen besejrede Spanien i den anden semifinale. Danmark har tidligere vundet OL-guld i 2016 og tog sølv ved OL i 2021, hvor de begge gange mødte Frankrig i finalen. Denne gang står de over for Tyskland i kampen om guldet.