I dag blev World Cup-stævnet i Hamborg i triathlon afholdt, og det var med fredericianske Alberte Kjær som deltager. Stævnet var hendes sidste inden det forestående OL.

I slutningen af maj fik Alberte Kjær den endelige besked. Efter at have været en del af Fredericia Eliteidræts OL-satsning siden 2020 kom kulminationen, da hun fik den officielle besked om, at hun klarede cuttet.

Nu er det ved at være oppe over. Det sidste stævne, som Alberte Kjær skulle konkurrere i, var ved Suzuki World Cup-stævnet i Hamborg, hvor den fredericianske OL-triatlet skulle teste formen af.

Allerede da Alberte Kjær fik en “afsked” af talentklasserne i Fredericia Eliteidræt til deres afslutning, slog hun fast, at hun ikke så sig selv som en medaljebejler til OL, og ved stævnet i Hamborg blev det også til en 36. plads ud af i alt 55 deltagere, hvor de 51 gennemførte.

Som ventet var det især svømmedelen, der gav Alberte Kjær problemer undervejs i forhold til at få en god placering. Hun kom op af vandet som nummer 42, og gradvist som konkurrencen skred frem, fik hun kæmpet sig op igennem feltet.

Efter at være kommet igennem både svømning, cykling og løb kom Alberte Kjær i mål som nummer 36, hvor hun særligt kunne hæfte sig ved, at hun satte den 13. bedste tid på den ti kilometer lange løberute.

Frem mod OL drager Alberte Kjær nu til den sydtyske by Saarbrücken, hvorfra hun tager direkte til OL-byen nogle dage før den officielle OL-åbning den 26. juli.

Alberte Kjær skal i ilden til OL den 31. juli klokken 08:00, hvor hun først skal ud på halvanden kilometer svømning, 40 kilometer cykling, inden det hele slutter af med ti kilometer løb.