På en solrig torsdag eftermiddag i Middelfart kaster solen sit gyldne lys over Den Gamle Lillebæltsbro. Der er en følelse af forventning i luften, mens vi forbereder os på en oplevelse ud over det sædvanlige – en bridgewalking tur, som lover en uforlignelig udsigt over Fyn, Jylland og Bæltet.

Selvom det er muligt at gå frem og tilbage over broen i Middelfart ganske gratis, sammen med cyklisterne, mangler denne gratis passage det adrenalinkick, der kommer med at bridgewalke. Der er ganske vist ingen gebyrer for at gå over Brooklyn Bridge i New York eller Sydney Harbour Bridge i Australien, men bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro tilbyder en meget mere økonomisk og absolut anbefalelsesværdig alternativ.

Efter en grundig sikkerhedsinstruktion bliver vi klædt i kedeldragter og sikkerhedssele, og vores opstigning begynder. Mens vi låser os fast til broen, bliver vi pludselig en del af denne historiske struktur. Jeg kan mærke en svag vibration fra broen under mine fødder, som vi klatrer op ad den stejle ståltrappe.

På toppen af broen, 60 meter over Lillebælt, er luften skarp og forfriskende. Den suser gennem vores kedeldragter, bringer en følelse af frihed. Fra denne højde hører vi fuglene fløjte i det fjerne, deres sang klar og livlig.

Vores guide begynder at fortælle om broens historie og konstruktion. En fascinerende fortælling, der gør oplevelsen endnu mere levende. Solens stråler står klart i horisonten. Jeg kan mærke vinden blæse i mit hår og solens varme mod min hud. Bilerne suser forbi nedenunder, og cyklisterne vinker til os, mens de passerer.

Pludselig, en dundrende lyd og en let rystelse under vores fødder – et tog passerer lige under os på broen. Denne tætte nærhed til et så kraftfuldt element er både skræmmende og spændende.

Udsigten fra toppen er intet mindre end spektakulær. Fra denne højde kan vi se hele vejen til Juelsminde, og jeg kan observere de små landsbyer, de grønne marker, og det blå vand, der strækker sig ud i det uendelige. Det er som et levende maleri, der konstant ændrer sig med skyggernes bevægelser.

Efter to timer på broen er vores bridgewalking tur slut, men minderne vil fortsætte. Bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro er mere end bare en tur på en bro. Det er en rejse gennem tid og rum, en chance for at koble af fra den travle hverdag og bare nyde øjeblikket.

Hvis du leder efter en unik måde at opleve Danmark på, så tag til Middelfart og prøv bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro. Det er en sjælden chance for at opleve landet fra et helt unikt perspektiv, og jeg kan varmt anbefale det til alle, der er på udkig efter et nyt eventyr.

Bridgewalking er et samarbejde mellem Fredericia Kommune og Middelfart Kommune, en ide født af Mogens Rasmussen, en lokal borger fra Middelfart, der foreslog at etablere bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro efter at have oplevet en lignende attraktion i Sydney. Hans forslag blev godkendt af de to kommuner, og efter flere års planlægning og forhandlinger blev Bridgewalking officielt indviet i 2015. Siden da har det været et populært udflugtsmål for både lokale og turister.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her