Tommy Rachlitz Nielsen, gruppeformand for Konservative, retter skarp kritik mod borgmester Christian Bro efter de seneste budgetforhandlinger i Fredericia, hvor særligt borgmesterens kommunikation med kommunens medarbejdere har vakt opsigt.

Rachlitz Nielsen er rystet over, at borgmesteren har udtrykt bekymring for budgettets bæredygtighed under en orientering af medarbejderne. Ifølge Rachlitz Nielsen er det helt upassende og skaber unødvendig uro blandt medarbejderne.

– Jeg må konstatere, at tilliden til borgmesteren måske lider et ekstra knæk, når jeg hører, at han under en orientering af medarbejderne har indikeret, at han er bekymret for økonomien i budgettet. Det synes jeg er temmelig upassende, da borgmesteren har til opgave at arbejde for det budget, der er vedtaget, udtaler Tommy Rachlitz Nielsen og tilføjer:

– Der er vedtaget et budget, og det kan han ikke ændre på, fordi han ikke havde flertallet. Jeg synes, det er uheldigt og skaber unødvendig uro blandt vores medarbejdere, når han går ud og udtrykker bekymring for det budget, vi har vedtaget.

Utilfredshed med borgmesterens håndtering

Tommy Rachlitz Nielsen er også kritisk over for borgmesterens tilbageholdelse af informationer under selve budgetforhandlingerne. Ifølge Rachlitz Nielsen var det først sent torsdag aften, at de øvrige partier blev orienteret om, at kommunen havde 20 millioner kroner ekstra til rådighed. Borgmesteren blev orienteret om disse midler allerede torsdag morgen, men valgte at holde det for sig selv indtil sent på dagen.

– Jeg mener, det er forkert, at han tilbageholdt den information, og vi har derfor ikke forhandlet på lige vilkår, når borgmesteren tilbageholder den slags oplysninger. Så på det punkt er jeg enig. Jeg vil dog ikke udtrykke mistillid til borgmesteren på grund af denne handling. Jeg tænker, at borgmesteren allerede har fået sin straf ved at stå uden for budgetforhandlingerne, siger Tommy Rachlitz Nielsen.

Uheldig proces skaber mistillid

Selvom Rachlitz Nielsen ser fremad og opfordrer til, at der nu skal samarbejdes om det vedtagne budget, pointerer han, at hele forløbet har skadet tilliden til borgmesteren. Den manglende åbenhed og den efterfølgende kommunikation til medarbejderne har skabt utryghed, og det har ifølge Rachlitz Nielsen været en unødvendig og uheldig proces.

– Det er hele processen. Vi har været meget igennem i forhold til diskussionen om forløbet. Jeg forklarede på byrådsmødet, at vi har været meget åbne omkring processen. Men vi er nødt til at kigge fremad nu. Der er vedtaget et budget, og jeg håber, at vi i fællesskab kan arbejde sammen om det, siger han.

Borgmesteren under pres

Christian Bro har gennem længere tid været under pres, og det seneste byrådsmøde, hvor han og viceborgmester Søren Larsen trak deres eget budgetforslag tilbage, har kun forværret situationen. Flere partier har kritiseret borgmesterens håndtering af forløbet, og det har yderligere sat spørgsmålstegn ved hans evne til at samle byrådet.

Med de nye afsløringer om borgmesterens udtalelser til medarbejderne er der nu endnu mere pres på Christian Bro til at genoprette tilliden og sikre, at han kan arbejde konstruktivt med det vedtagne budget, men Rachlitz Nielsen har fortsat tillid til borgmesteren.

– Han er forpligtet til at arbejde med budgettet, og det er jeg nødt til at have tillid til, afslutter Tommy Rachlitz Nielsen.