Fredericia Svømmehal har været nødt til at holde vipperne lukket siden den 22. september, hvor en tragisk ulykke kostede en 21-årig mand livet. Ulykken fandt sted om eftermiddagen, hvor manden sprang fra fem-meter vippen og pådrog sig alvorlige kvæstelser, som desværre viste sig at være fatale. Den unge mand blev hurtigt bragt til hospitalet, men hans liv stod ikke til at redde, og han døde senere af sine kvæstelser.

Siden hændelsen har der været fokus på sikkerheden omkring vipperne i Fredericia Svømmehal. For at sikre, at der ikke var fejl eller mangler ved faciliteterne, som kunne have bidraget til ulykken, har to eksterne firmaer gennemført omfattende undersøgelser af vipperne. Ifølge Jacob Falkenby, leder af Madsbyparken, som driver svømmehallen, har ingen af de involverede firmaer fundet grund til bekymring eller behov for at iværksætte yderligere sikkerhedsforanstaltninger.

– Vi har fået undersøgt vipperne af to forskellige eksterne firmaer, og begge har konkluderet, at sikkerheden omkring vipperne er fuldt ud i orden, udtaler Jacob Falkenby. Der er ikke fundet nogen fejl ved hverken konstruktionen eller sikkerhedsforanstaltningerne, så der er ingen grund til at ændre på de eksisterende forhold.

Genåbning med respekt for ulykken

På trods af den tragiske hændelse er det nu besluttet, at vipperne vil blive genåbnet senest på tirsdag. Denne beslutning er truffet på baggrund af de eksterne undersøgelser, der har bekræftet, at vipperne lever op til alle sikkerhedsstandarder. Svømmehallen vil dog fortsat have et særligt fokus på sikkerheden og på at sikre, at både brugere og personale føler sig trygge ved at benytte faciliteterne.

– Selvom der ikke er noget teknisk eller sikkerhedsmæssigt, der taler imod at åbne vipperne igen, har vi fuld forståelse for, at mange vil have behov for tid til at bearbejde ulykken, forklarer Falkenby. Vi er meget opmærksomme på, at sådan en ulykke påvirker både gæster og personale, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at skabe tryghed omkring brugen af svømmehallens faciliteter.

Fredericia Svømmehal har gennem tiden haft et stærkt fokus på sikkerhed, og der er altid personale til stede, når vipperne er åbne for publikum. Sikkerhedsprocedurerne indebærer blandt andet, at der konstant er livreddere i nærheden, og at gæsterne får information om korrekt brug af faciliteterne.

Udfordringen med tillid efter ulykken

Selvom vipperne genåbner, står Fredericia Svømmehal over for den udfordring at genskabe tilliden blandt gæsterne efter den tragiske ulykke. Mange vil sandsynligvis være tilbageholdende med at benytte vipperne, og svømmehallen vil derfor fokusere på at informere og sikre, at sikkerheden er i top.

– Vi forstår fuldt ud, at nogle gæster måske vil føle sig usikre efter det, der er sket, siger Falkenby. Derfor vil vi fortsætte med at være meget åbne omkring de foranstaltninger, vi har, og vi vil sørge for, at vores personale er klar til at hjælpe og vejlede alle, der måtte have spørgsmål eller bekymringer.

Genåbningen af vipperne markerer et vigtigt skridt for svømmehallen, men der vil uden tvivl være en periode, hvor både brugere og personale skal bearbejde den tragiske hændelse. Alligevel er svømmehallen klar til at byde gæster velkommen tilbage og sørge for, at faciliteterne bliver brugt under sikre og trygge forhold.

For at sikre en så gnidningsfri genåbning som muligt, vil der være ekstra fokus på information og vejledning til de besøgende i dagene efter genåbningen. Svømmehallen håber dermed at kunne genopbygge den tillid, der er afgørende for, at gæsterne igen vil benytte sig af vipperne.