På det seneste byrådsmøde i Fredericia blev et forslag fra Enhedslisten om at give ungdomspolitikere adgang til at bruge Ungdommens Hus nedstemt. I stedet blev et ændringsforslag vedtaget, der pålægger Kultur- og Idrætsudvalget at undersøge andre egnede lokaler til formålet. Socialdemokratiet, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og løsgænger Karsten Byrgesen stemte for ændringsforslaget, mens SF og Enhedslisten stemte imod.

Pernelle Jensen, gruppeformand for Venstre, forklarer baggrunden for det ændringsforslag, som blev præsenteret som et alternativ til Enhedslistens oprindelige forslag. Hun påpegede, at Enhedslisten ønskede at give ungdomspolitikere adgang til Ungdommens Hus, men Jensen mente, at dette ikke var den rette løsning.

– Enhedslisten havde stillet forslag omkring, at ungdomspolitikere skulle have lov til at bruge Ungdommens Hus, og der stillede jeg et ændringsforslag om, at Kultur- og Idrætsudvalget skulle undersøge, hvor der er egnede lokaler til det. Det kunne eksempelvis være på Kulturkasernen på foreningsgangen eller andre lokationer, som jeg ikke selv har tænkt over, og derfor skal Kultur- og Idrætsudvalget undersøge mulighederne, men ikke Ungdommens Hus. Grunden til, at det ikke skal være Ungdommens Hus, er, at det har været igennem en stor udvikling i de seneste par år, hvor det er gået fra en snæver målgruppe til at være bredere, siger Pernelle Jensen og fortsætter:

– Laver man det til et politisk hus, så er det ikke bare det samme hus. I dag er det et fritidstilbud med pædagoger. Hvis man skal åbne det endnu mere, så skal vi ikke lave en snæver målgruppe, og jeg er bange for, at det vil skubbe andre væk. Vi lykkedes faktisk med at få mange gange i huset. Vi er nu oppe på at have 200 unikke brugere indenfor på Ungdommens Hus, og det er en stor stigning i forhold til andre år. Hvis huset skal have en ny målgruppe, vil det derfor være ærgerligt at gå ti skridt tilbage og lave aktiviteter til en snæver målgruppe.

Pernelle Jensen uddyber Venstres holdning til spørgsmålet om ungdomspolitikernes behov for mødefaciliteter. Hun fremhæver, at partiet anerkender vigtigheden af at give ungdomspartierne et sted at mødes og engagere sig i politisk arbejde. Jensen understreger, at Venstre støtter initiativer, der fremmer en mere demokratisk ungdomskultur, men påpeger samtidig, at dette skall ske i passende omgivelser, som ikke vil påvirke den nuværende funktion og målgruppe af Ungdommens Hus.

– Vi vil rigtig gerne ungdomspartierne, og vi vil gerne have, at de har et sted at mødes og hvor de kan lave politisk arbejde. Det bakker vi op om, og vi vil have en mere demokratisk ungdom, men vi vil bare have det et mere hensigtsmæssigt sted end i Ungdommens Hus. Vi arbejder på at lave udtrykket på Ungdommens Hus om ved at have fjernet togvognene, fjernet graffiti også og tags indenfor er væk, så vi er i gang med en proces, der skal gøre det hele bredere, og derfor taler Ungdommens Hus ikke ind i at skulle være et politisk hus, slutter Pernelle Jensen.