Ved at indgå et unikt samarbejde med både Fredericia og Vejle kommune, omdanner møbelvirksomheden Ziito nu borgernes træ-affald til nye møbler. Samarbejdet kom i stand efter at den fredericianske iværksættervirksomhed blev udvalgt blandt 120 europæiske virksomheder, til at modtage EU Horizon 2020 Funding.

“Det at vi blev udvalgt blandt så mange europæiske virksomheder, gav os virkelig mod på at komme i mål med vores træ-projekt. Vi har arbejdet længe og benhårdt for at vinde og jeg tror i dén grad, at det kommer til at definere Ziitos fremtid” Siger Jonas Oxholm, stifter af Ziito.“vi ansøgte i samarbejde med Vejle kommune, som gjorde et kæmpe stykke arbejde for at vi kunne komme i mål. Pengene skulle bruges til at sikre at Ziito kunne blive mere bæredygtig og understøtte den cirkulære økonomi. Vores projekt omhandler materiale-indsamling, fra kommunale genbrugspladser.”

Konceptet går i al sin enkelthed ud på at forvandle træ fra genbrugsplader, til nye møbler. Når træet bliver indleveret på genbrugspladsen, sker den første sortering. Hårdt træ kommer i en seperat Ziito-container, som ugentligt bliver transporteret til virksomhedens værksted i Fredericia. Her bliver det igen sorteret, før det indgår i produktion.

Fordelene ved systemet er mange, men vigtigst for Ziito er de miljømæssige fordele

“Ved at genbruge træet på den her måde, er vi sikret at kvalitets-træ ikke blot bliver brændt eller omdannet til plade-materiale. Vi ser en stor fordel ved at skalere projektet op, så vi kan komme op på en volumen hvor det virkelig kan rykke noget på C02-regnskabet”

Hos Ziito bliver træet omdannet til nye produkter. Indtil videre indgår træet i virksomhedens serie af spejle, bænke og tøjstativer. Ziitos drøm med projektet er at sikre en lokal forankring. Vi vil gerne kunne tilbyde vores kunder møbler, som består af træ fra deres lokale genbrugsstation. På den måde kan vi både holde forbruget af nyt materiale nede og holde udledningen ved transport i bund.

Ziito ApS blev stiftet i 2014 af de 3 brødre, Simon, Jonas og Daniel. Siden den spæde start, har brødrene ekspanderet deres virksomhed, så de i dag sælger deres møbler og tøjstativer i Danmark, Sverige, Tyskland, Holland og England. Målet er at få en så bæredygtig produktion som muligt. Her er samarbejdet med genbrugsstationerne et godt skridt på vejen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer