Er fremtidens showroom skabt i Virtuel Reality ?Det forsøger Ziito ApS at undersøge i samarbejde med Vernon Sport, på det kommende CIFF modemesse i København.

Ziito ApS arbejder med indretning af showroom og butikker, samt udlejning af messeinventar. Virksomheden skrev sidste år kontrakt med CIFF og blev derved premium partner på messens inventardel. Ziito har derfor stor kendskab til inventar og virksomheden prøver hele tiden at afsøge nye områder indenfor branchen. Ziito er selv repræsenteret med en stand på CIFF og det er på denne stand at de i år ønsker at fremvise et showroom i VR.

“Jeg syntes at VR er en spændende teknologi, som indtil nu mest har været anset som en gagdet – men jeg tror at vi står overfor at den vil kunne implementeres i et meget større skala end hidtil. Tag nu fx showrooms. Pladsen på en messestand er forholdsvist begrænset, men med VR kan man “udvide” pladsen i det uendelige” siger stifter af Ziito, Jonas Oxholm.

Virksomhedens visuelle showroom bliver filmet hos Vernon Sport, som har indrettet deres showroom med stativer fra lige netop Ziito. Vernon sport, som har showroom på Østerbro i København, er en dansk mulitbrand distributor af mærker som fx. FILA, Billabong og ELLESSE.  

“Samarbejdet med Vernon Sport lå lige til højre benet. Deres showroom er allerede indrettet med vores stativer og så er det nogle virkelig behagelige mennesker som står bag. På den måde skal vi ikke selv skabe et kunstigt showroom – og Vernon får også muligheden for at have VR på deres stand, så alle er glade” forsætter Jonas.

Virtual reality, som også kaldes VR, er en teknologi som gør det muligt for en bruger at være tilstede i et computer-simuleret miljø – i dette tilfælde i Vernon Sport’ showroom. Videoen optages med 360 graders kamera og kan herefter blive vist gennem VR-briller.

“I min optik kommer VR aldrig til at tage over for den fysiske messestand og slet ikke indenfor mode som på CIFF. VR kan ikke gengive følelsen af materialer og genskabe hvordan tøj sidder på kroppen. Jeg ser det mere som et add-on, som muligvis vil ses som et forsøg på at skille sig ud i første omgang – men jeg tror godt det kunne gå hen og blive en fast del af et messe-setup” afslutter Jonas.

Ziito og Vernon Sport kan findes på CIFF, Copenhagen International Fashion Fair fra 30 jan – 1 feb.   Modemessen, som afholdes i Bella Centeret, er nordeuropas største af slagsen.

Annonce