For femte år i træk kan Yousee-kunder konstatere, at prisen for deres tv-pakke stiger. Samlet set er priserne for Yousees tv-pakker steget med 25 procent siden 2012, viser en gennemgang, Søndagsavisen har lavet.

”Det er årets julegave fra Yousee. Man glæder sig altid til julegaver, fordi man ikke ved, hvad man får, men med Yousee ved man altid, hvad man får – en prisstigning,” siger Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk.

Han mener, at Yousee udnytter deres position på det danske marked til at malke kunderne.

”Mange har svært ved at skifte selskab, og det udnytter Yousee til at hæve priserne på samme tidspunkt hvert år. At hæve priserne med 25 procent i en periode, hvor priserne ellers er stået stille i samfundet, taler sit tydelige sprog,” siger han.

I Yousee forklarer tv-direktør Jacob Mortensen, at det først og fremmest er stigende priser på rettigheder, der har fået priserne til at stige og påpeger samtidig, at pakkerne har ændret sig over tid. Han mener, at kunderne også har fået det mere for pengene.

Derfor kan han heller ikke love, at Yousee-kunderne slipper for endnu en prisstigning i julegave til næste år.

”Jeg vil hjertens gerne stoppe den her prisudvikling, og det er også noget, vi bringer til bordet, når vi forhandlinger tv-rettigheder. Men jeg må være dig svar skyldig. Jeg tør hverken svare ja eller nej,” siger han til Søndagsavisen.

Prisen for en grundpakke er siden 2012 steget med 25 procent fra 199 kroner om måneden til 249 kroner om måneden. Mellempakken er steget med 28 procent fra 334 kroner om måneden til 429 kroner om måneden. Fuldpakken er steget med 25 procent fra 434 kroner om måneden til 544 kroner om måneden.