Et helt NYT år er igang, indtaget med en værdifuld følelse af lysten til at starte på en frisk.

Viljen til, at gøre mere af noget bedre, sundere eller mere livgivende lander hos mange, når kalenderen viser januar.
Måneden som synes at blinke som en agtsomt reminder om, at “det er NU”; det samme NU, som kan hjælpe os ind i følelsen af motivation. Ændringer ER en mulighed, og en omtankefyldt opstart er stadig indenfor rækkevidde, 2018 er kun lige skudt i gang.

Temaet i min første klumme i år er derfor: YOGA, fordi yoga er en ypperlig måde at holde din krop og dit sind levende og vågent på, og fordi du på yogamåtten har den fineste mulighed for at starte på en frisk, hver gang. Derudover er de mange smukke aspekter fra yogafilosofien, retningsgivere i forhold til at opnå bedre balance i livet, med hvilken vi ikke kun vil opleve individuelle forandringer.

Min betragtning er at yoga er en genial vej, når vi vil godt i gang, ændre noget eller når vi vil gøre os mere umage for at bevare os selv vel.

Motivationen til at praktisere yoga kunne stamme fra følgenede udsagn:
Yoga giver dig et energiboost, mental og fysisk styrke, et bedre åndedræt og højere koncentration. Du kan blive mere bevidst, i bedre humør, komme i form og holde dig mentalt fit.

Fotograf: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Jeg har gennem min tid som yogalærer mødt MANGE mennesker på yogamåtten, og jeg vedstår gerne, at yoga er for alle, men ikke alle øvelser, er for alle. Min ældste elev er 80 år og min yngste 3 år, og enhver praksis er individuel.

Yoga vil kræve af dig, lige nøjagtig som livet også gør, men bonus er, at du bliver bedre til at klare kravene og udfordringerne, både i livet og på yogamåtten.

Med tiden har jeg mødt mange superstærke muskuløse mænd og kvinder, som efter praksis er gået fra yogalokalet med ordene: “det var fandeme hårdt”. Men langsomt vinder man ind på at have mere kropskontrol, og finder derudover styrken i egen integritet.

SÅ ! Jeg vil udfordre DIG til 10 dage med yogaeffekt.

Det handler om 5 minutters praksis i ti dage, og det hele foregår d. 22 – 31 januar, hvor du kan følge mine guidede yogasekvenser her på Fredericia Avisen og på min FB-side. ALLE kan deltage i udfordringen, uanset forudsætninger – og det gælder også dig, som aldrig har lavet yoga før.

SÅ ER DU I GANG, og jeg garanterer dig, at du vil mærke din krop på en anden måde, og tilmed vil du booste din energi, så du ihærdigt kan drible videre ind i 2018, og måske endda fortsætte med at praktisere yoga.

Filosofien er selvfølgelig inddraget i sekvenserne, idet yoga er meget mere end de fysiske øvelser.

Vi ses . . .

Tina
tinablomstergren.dk