Forside Fredericia Yes, så fik vi nøglen!

Yes, så fik vi nøglen!

DEL

Glæden var stor den 26. september, da Business Fredericia fik nøglen til iværksætterlokalerne på Bülows Kaserne, men det er først nu at det egentlige arbejde går i gang –  vi glæder os til den videre rejse.

Behovet for egnede lokaler var et at de punkter som kom frem på iværksætterkonferencen i 2016 og det er kun dejligt, at det er lykkedes i samarbejde med uddannelsesudvalget under Fredericia Kommune af strikke en aftale sammen.

I første omgang har vi råderet over nogle lokaler, hvor der skal kunne afholdes små netværksmøder, der skal være mulighed for at de iværksættere som har deres kontor derhjemme i kælderen eller ved spisebordet, får mulighed for at have ”rigtige ”arbejdsdage sammen med andre iværksættere med et lignende set-up. Vi åbner meget gerne lokalerne for studerende som efterspørger lokaler, hvor de kan sidde og arbejde med deres ideer og tanker. Videre er det tanken, at der skal være mulighed for at afholde rådgiverdage, hvor iværksætterne får lejlighed til at stille spørgsmål og netværke med professionelle rådgivere. Der bliver indrettet et lille ”cafemiljø” med mulighed for lige at nappe en kop kaffe over en snak, såvel som vi også vil lave et loungeområde, hvor man kan sidde og fordybe sig! Muligheden for fredagsbar for iværksættere er også tilstede.

Alt dette kommer dog ikke af sig selv, det skal nemlig være brugerdrevet og vi vil lytte til behovene hos brugerne – flere iværksættere har givet udtryk for at de gerne hopper i arbejdstøjet og griber en malerrulle, dem som så ikke lige er knivskarpe ud i malerverdenen har lovet at komme med hjemmebag og brygge kaffe. Datoen for denne malerdag bliver snart ”breaket” – i den forbindelse har både Erhvervsdirektør Kristian B. Drejer og byrådsmedlem Nicolaj Wyke givet udtryk for at de gerne vil bidrage til ”maleriet” og hvis der er andre som sidder og brænder efter at melde sig er de velkomne.

De kreative kræfter i Fredericia skal også inddrages, idet vi jo skal have lavet logo og fundet på et relevant navn til stedet – vi laver således en lille konkurrence med dette for øje.

Makerspace med mulighed for adgang til ”værksted”; drejebænke, høvlbænke, smykkeværksted, 3D-printning, Greenscreen m.v. er også i støbeskeen og vil blive udviklet sideløbende.

Koblingen til det eksisterende erhvervsliv skulle gerne være åbenbar for alle parter – eksisterende virksomheder skal kunne hente inspiration i iværksættermiljøet, måske kunne få foretaget test, lavet prototyper eller andet og endeligt skal man se miljøet som en pipeline for eksisterende virksomheder og kontorhuse i Fredericia.

Dream Big kaldte vi vores iværksætterkonference i 2016 – og realiseringen af drømmen kommer hver dag tættere på, Yes!