Statsminister Mette Frederiksen indkaldte onsdag eftermiddag til et nyt pressemøde, hvorpå der skulle præsenteres nye restriktioner. Læk fra mødet med Corona-følgegruppen berettede om nedlukning af storcentre og butikker. Disse læk blev onsdag aften bekræftet af Statsministeren. Danmark lukker reelt ned, sagde hun. I morgen torsdag lukker storcentrene, mandag de liberale erhverv, som frisører, fysioterapeuter og lignende. Imens detailhandlen den 25. december skal holde lukket med undtagelse af apoteker og supermarkeder.

“Situationen omkring Corona udvikler sig og er desværre meget alvorlig”, indledte Statsministeren. “Vi er gået i risikoniveau 4 i hele landet. Myndighederne vurderer, at der er udbredt samfundssmittet. Kontakttallet er 1,2. Det er et højt tal, fordi der nu er så mange smittede som der er”, fortsatte hun.

“Sundhedsvæsnet er under pres. Flere operationer vi blive udskudt og det personale vi er så afhængige af skal løbe hurtigere. Knap halvdelen af sengepladserne er nu i brug og man forventer en stigning i antallet af indlagte”, lød det fra Frederiksen.

“Det er nu en uge siden, at vi lukkede Danmark delvist ned. Det gælder nu hele Danmark. Der er heldigvis tegn på, at det har effekt. Der er færre der rejser i myldretiden og der er mere fokus på afstand. Det viser at vores indsats sammen virker. Det er bare ikke nok. Vi skal have aktiviteten i samfundet yderligere ned”, forklarede hun.

“Derfor indfører vi i dag nye landsdækkende restriktioner der gælder til efter nytår”, sagde Statsministeren og fortsatte:

“Vi gør det vi gør i dag, fordi det næsten ikke er til at bære, at vi så tæt på en vaccine får ældre og sårbare smittet. Vi gør også det vi gør i dag, fordi en epidemi ude af kontrol vil have større omkostninger end de der kommer med denne nedlukning”.

“Fra 25. december til 3. januar vil Danmark reelt være lukket helt ned. Udover alle de restriktioner vi kender nu, så skal detailhandlen også holde lukket. Det gælder pånær dagligvarer og apoteker. Allerede fra 21. december sendes elever og skolebørn hjem. Liberale erhverv skal ligeledes holde lukket fra på mandag, d. 21. december. Fra d. 17 december lukker indkøbscentre og storcentre. Dermed lukkes butikker der er beliggende disse steder, hvis ikke der er direkte adgang til butikken ude fra gaden. Alle restriktionerne gælder til 3. januar 2021”, sagde Mette Frederiksen.

“Når det gælder juleaften er det fortsat anbefalingen, at vi ikke holder jul mere end 10 personer sammen og at vi kan se den nærmeste familie, selvom vi ikke har været sammen for nyligt. Jeg vil gerne have lov at understrege, at det her ikke er en opfordring til at samles 10 personer, tværtimod. Vi skal ikke sætte indsatsen over styr, derfor kommer der mere fra myndighederne omkring det i næste uge”.

“Jeg vil gerne bede alle danskere om igen at vise den styrke og det samfundssind der fik os alle gennem foråret. Vi kan godt være mindre sammen, uden at føle os alene. Vi viste det i foråret. Vi må hjælpe hinanden gennem det her og ud på den anden side af pandemien”, afsluttede Frederiksen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer